Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bhubaneswar – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bhubaneswar – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER:  XIMB – Subhasis Ray and MN Tripathi
  • RUNNER UP: Infosys – Saransh M and Subrato Mukherjee

 

Regional Round Questions:

Round 1:

Q1) This gentleman namely Johan _______ has a surname that is quite famous and associated with a moped company India. Which one?

1

Ans. Puch

Q2) What beer brand founded as the Osaka brwery in 1889 lterally means “morning sun” in Japanese?

Ans. Asahi beer

Q3) Connect:

Screen Shot 2015-09-27 at 11.55.30 pm

Ans. Carrera

Q4) Which famous 1987 movies has the tagline” A young and impatient stockbroker”?

Ans. Wall Street

Q5) Which famous name was inspired from the fact that the first store resembled the Boudoir (Bedroom) of a 19th century monarch who was a notorious prude?

Ans. Victoria’s Secret

Q6) Which popular term originated in the 1980s from accounting practices when retailers would traditionally operate at a financial loss for most of the year (January through November) and made their profit during the holiday season, beginning on the day after Thanksgiving?

Ans. Black Friday

Round 2:

Q1) The salesman once got into trouble when the pen he handed over to an insurance applicant gushed out ink. In 1883, at the age of 46, he came up with a pen applying the principles of capillary action?

Ans. Waterman

Q2) Connect:

Screen Shot 2015-09-27 at 11.57.22 pm

Ans. Somany Tiles

Q3) This company courted controversy from North Korea through the movie, “The Interview”, which had ‘touched a nerve’ within the North Korean government, as they are “notoriously paranoid about perceived threats to their safety.” The Korean Central News Agency (KCNA), the state news agency of North Korea, reported that their government promised “stern” and “merciless” retaliation if the film was released. The next month, North Korea’s United Nations ambassador Ja Song-nam condemned the film, describing its production and distribution as “an act of war” and because of Kim’s assassination in the film,”the most undisguised sponsoring of terrorism”. The Guardian described Song-nam’s comments as “perfect publicity for the movie”. Name the company.

Ans. Sony Pictures

Q3) Advertisement on Kimberley Clark. (Visual not found)

Q4) Which Tata company’s think tank, ‘Paradox Panel’, publishes the Millema Paradox Quarterly?

Ans. Titan

Q5) Whose joint-venture is this?

2

Ans. Volvo-Eicher Motors

Q6) Which famed investors in 1932 bequeathed his house and a $2 million endowment to the University of Rochester. He donated a large sum of money to the dental dispensaries across the city and left $200,000 for his beloved Elle?

Ans. George Eastman

Q7) Sirius Cybernatics Corporation produces various products like Nutrimatic Drink Dispenser, Kill-o-Zap Blaster Pistol, Crisis Inducer, Joo Janta 200 Super-Chromatic Peril Sensitive Sunglasses and Towels. Where would one regularly find this company?

Ans. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Q8) Who owns this company? (Clue: Extremely famous company)

3

Ans. Tata Group

Q9) Connect:

Screen Shot 2015-09-27 at 11.58.15 pm

Ans. Savile Row

Q10) What term derives itself from 15th century from the Netherlands, when workers would throw their sabots (wooden shoes) into the wooden gears of the textile looms to break the cogs, fearing the automated machines would render the human workers obsolete?

Ans. Sabotage

Q11) Kareena Kapoor endorses this brand with the line ‘Inside Walaah Snaan’. Which ones?

Ans. Tetley

Round 3:

Q1) In 1962 ,which brand became the first Swiss Watchmaker in space when John Glenn wore its stopwatch when he piloted the Mercury Atlas 6 space craft, which was the first US-manned space flight to the earth?

Ans. Tag Heuer

Q2) Connect:

Screen Shot 2015-09-27 at 11.59.05 pm

Ans. DD Kisan

Q3) Which prominent angel investor of Silicon Valley has invested in more than 100 startups including Flickr, Groupon, Zynga has done his Masters in Philosophy from Oxford University and had his own start-up Social.Net, a social media site that predated Facebook by years?

Ans. Reid Hofmann

Q4) Fill in the Blank (Name the American energy giant.).

Ans. Exxon Mobil

Q5) Kamala Khan is first of something. Identify why is she famous.

5

Ans. She is first the Islamic Superwoman from Marvel comics.

 

Questions contributed by Dr. Rashmi Ranjan Swain! 

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bhubaneshwar – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bhubaneshwar – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER:  XIMB – Subhasis Ray and MN Tripathi
  • RUNNER UP: Infosys – Saransh M and Subrato Mukherjee
 Preliminary Round Questions:

1) Name the internet company that launched the ‘Look Up’ campaign?

Ans. Housing.com

2) Which automobile brand derives its name from an animal whose scientific name is “Panthera onca”?

Ans. Jaguar

3) This company which is one of the largest players in the construction and infrastructure industry launched their brand Oris in the consumer electrical space in 2013. Which company?

Ans. L&T

4) Identify this person or which group he heads. (Hint: This person heads a footwear company)

Q.4.

Ans. Khadims

5) The company has launched a carpooling app called Ryde. Unlike some of its competition like Bla Bla cars and Tripda, Ryde offers both Intra-city and Inter-city rides. Which company?

Ans. Ibibo

6) Identify the organisation whose new re-branded logo this is?(Hint: aluminium).

Q.6.

Ans. NALCO 

7) This began as Shriram Fibres in 1970 when the parent company DCM decided to setup a separate entity to manufacture nylon type cord fibres?

Ans. SRF

8) Identify this person or which company he belonged to (Clue: Who went on to Pakistan and was part of a respectable company from India)?

Q.8.

Ans. Mahindra & Mahindra  

9) Aerospatiale and Aeritalia merged from two separate but similar regional aircraft into a single effort in 1981. What was formed?

Ans. ATR

10) Identify this businessman in India.

 Q.10.

Ans. Dilip Ray

11) Identify the person who is currently holding a portfolio in India Government.

Lt. Col. Rajyabardhan Rathore Being felicitated for winning the Padma shri awared by Dr. A. P. J. Abdual Kalam at a Investiture cermony at Rashtapati Bhvan in New Delhi on monday/ Tribune Photo/Mukesh Aggarwal

Ans. Rajyavardhan Rathore 

12)Whose new branding is this?

Q.12.

Ans. Air India

13) WROGN is a brand from which celebrity?

Ans. Virat Kohli

14) Which pharma company was named after the Saldhana Brothers?

Ans. Glenmark

15) David McConnell , a bookseller turned perfume entrepreneur on 1888 would offer women the opportunity to create and manage their own business through what taker became known as direct selling. Name the business he created?

Ans. Avon

16) Whose logo is this?

q.16.

Ans. National Egg Coordination Committee

17) Bhavish Aggarwal and Ankit Bhatia founded which radio cab service?

Ans. Ola Cab

18) This brand was launched in Thailand as a soap where King Ramanna V asked Unilever to supply his household with soap. Name the brand. (Clue: Name derives from valour or vigour).

Ans. Vim

19) It was patented in 1902 by Fredrick  William Lanchester and was used successfully on Lanchester cars. Italian company Brembo SPA is one of the largest manufacturers of which part?

Ans. Disc Brake

20) Identify the company whose new logo is this?

Q.20.

Ans. Foursquare

 

 Questions contributed by Dr. Rashmi Ranjan Swain.