Tata Crucible Campus Edition 2014 – Vadodara – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Campus Edition 2014 – Vadodara – Preliminary Round Questions

RESULTS:

  • WINNER :

SVNIT Surat – Abhijeet Singh and Ronak Bhattacharya

  • RUNNER UP :

FMS Baroda – Pranav and Vrushsen Pawar

Preliminary Round:

1. Webex is video-conferencing software owned by ______________.

Ans. Cisco

2. Who owns the e-mail client, ‘Outlook’?

Ans. Microsoft

3. ____________ is known as Weixin in China.

Ans. WeChat

4. Identify from the visual:

1

Ans. MindTree Logo.

5. Who would be the Title sponsor for the Indian cricket team?

Ans. STAR

6. Expand FDI.

Ans. Foreign Direct Investment

7. Axe is the sponsor of which IPL team?

Ans. RCB

8. By 1913 he had published his first book, Indian Currency and Finance. He was then appointed to the Royal Commission on Indian Currency and Finance. Clue: “In the long run we are all dead”. Identify the economist.

Ans. John Maynard Keynes

9. Aer is a product by which India conglomerate?

Ans. Godrej

10. On whose death did M.K. Gandhi say,”Never was a mortal blessed with a ‘son’ like him”?

Ans. Jamnalal Bajaj

11. Who came out with a drink called ‘Thin Ice’?

Ans. CCD

12. Nelson Mandela on a Currency Note. Identify the currency.

4

Ans. Rand

13. Which fonts were created by Vincent Connare based on the lettering style of comic books he had in his office, specifically The Dark Knight Returns and Watchmen?

Ans. Comic Sans

14. Identify the owner.

2

Ans. Mahendra Singh Dhoni

15. What is listed on ISO 4127 as XAU?

Ans. Gold

16. Stamp to commemorate what?

3

Times of India 175th Anniversary commemoration stamp.

17. Ironically, who is an ambassador for UNESCO and a spokesman for driver safety?

Ans. Michael Schumacher

18. “The World is our Home, You are our Guest”. Identify the Airlines.

Ans. Etihad

19. Which Indian Media conglomerate was acquired by The Walt Disney Company? Ronnie Screwvala is associated with it.

Ans. UTV

20. Visual: Santa Tracker. Identify the company behind it.   Ans. Google

 

Questions contributed by Bhushan Patel of Team QuizTree.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *