Tata Crucible Campus Edition 2015 – Delhi – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Campus Edition 2015 – Delhi – Preliminary Round Questions

Preliminary Round Questions:

Q1) Which Apple product slated to be released soon, has the tagline- ‘Our most personal device yet’?

Ans) Apple Watch

Q2) Sun rays- Famous ship. There’s a distinct ‘+’ sign on the ship. Which Indian group owns the ship?

1

Ans) Essar

Q3) Starfleet- Fictional organization in which TV/film franchise that comprises a fictional universe and an entity knowns as the “United Federation of Planets” (The Federation)?

Ans) Star Trek  

Q4) What brand of shoes launched in 1996 owned by Mirza International?

Ans) Red Tape

Q5) Who in India owns the Indian franchise for this?

2

Ans) Sushmita Sen

Q6)In 2015, Union Budget what scheme announced by the Finance Minister in the honour of former PM Atal Behari Vajpayee?

Ans) Pension

Q7) Which Asian city was adjudged the most expensive city in the world during March ’15 as per the Economist Intelligence Unit?

Ans) Singapore

Q8)ID these 2 ad characters, eponymous with an ad campaign considered one of the worst ads in 2013-14.

3

Ans) Ramesh and Suresh

Q9) Which sports star joined Forbes 2014 Billionaire list at No. 1741?

Ans)—Michael Jordan  

Q10) Which legend was known as “Zeus of Wall Street” and also the “Pope of Wall Street”?

Ans) JP Morgan

Q11) Audio oscillator device from 1939 for the Walt Disney film ‘Fantasia’. Which company made this and started its great technology journey with it?

4

Ans) HP

Q12) Which specialized vehicle got its name from “something that pulls” , or from Latin for ‘pulled’ in the form of a verb, in the late 18th century?

Ans) Tractor

Q13)Which franchise restaurant chain operates in Australia with the brand name – ‘Hungry Jack’s’ ?

Ans) Burger King

Q14) Identify the brand from this lady.

5

Ans) Liril

Q15)Which famous brand of soft drink concentrate is owned by Ahd’bad based Pioma Industries?

Ans) Rasna

Q16) Which state in India (from North East) us targeting that by end of this year – to be a completely organic farming State?

Ans) Sikkim

Q17) What venture was started by Captain Nair named after his wife?

6

Ans) Leela

Q18) Which brand entered India in 1895 with the name ‘Royal Disinfectant Soap’?

Ans) Lifebuoy

Q19)Identify the brand from this advertisement campaign.

7

Ans)Xiaomi

Q20)Which Indian drugmaker acquired the opiates business of GSK in Australia?

Ans) Sun Pharma

Questions contributed by Subhodeep Jash!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *