Tata Crucible Campus Edition 2015 – Delhi – Regional Round Questions

Tata Crucible Campus Edition 2015 – Delhi – Regional Round Questions

RESULTS: 

  • WINNER:
    St. Stephens, Delhi
  • RUNNER UP:
    Netaji Subhas Institute of Technology, Delhi

Regional Round Questions:

Round 1:

Q1) Started his career at the age of 19. Owned by his father, this construction business was responsible for building the MP Birla Planetarium. He made headlines in 2014 for making one of the greatest comebacks in the ‘business of sports’.

1

Ans) Jagmohan Dalmiya

Q2) Which famous electrical equipment company has started the QRG Health City in Faridabad?

Ans) Havells

Q3) Who was behind this punchline, Brand of fresh creamcakes.

2

Ans) Salman Rushdie

Q4) What first in India – Iba brand of cosmetics in India- Sep. 2014- from Ahmedabad with Ecotrail personal care, a company started by 2 Jain women?

Ans) 1st Halal cosmetics brand

Q5) Which “famous cook” started his business venture at the age of 65- when he received a cheque of $99 for social security – and realized that things can no longer go on like this?

Ans) Colonel Sanders

Q6) Analysis technique- Albert Humphrey. Convention of Stanford Research institute. Started with looking at data from Fortune 500 companies in the 1960s and 70s?

Ans) SWOT

Round 2:

Q1) Connect:

Screen Shot 2015-03-29 at 4.58.37 pm

Ans) TIFR

Q2) Which brand – from history of Indian advertising – First ad shown in color on Indian televisions- 1982 Asian Games.

Ans) Bombay Dyeing  

Q3) Advertisement for:

3

Ans) Goldspot

Q4)After Telgi scam- Tata Infoway along with State Bank of Mysore – started a vending machine- Kubera in 2003. For producing what?

Ans) Stamp papers

Q5)In 1987- to acquire controlling stake in this venture- Manu Chabria, Rahul Bajaj and HInduja brothers were in the running.- British company in the business of trucks and buses.

Ans) Ashok Leyland

Q6) Marketing term coined by Jerry Walsh – for situation to ‘ride off’ on publicity for a major event without contributing to the actual event sponsorship for it?

Ans) Ambush marketing

Q7) Mudra – Suitings brand. First sponsorship of a live telecast of a sporting event – with a 1980s Windies cricket tour to India.

Ans) Vimal

Q8) Logo of which ‘institute’ in the United States?

4

Ans) Federal Reserve

Q9) Connect:

Screen Shot 2015-03-29 at 4.59.56 pm

Ans) Professor Jagdish Bhagwati   

Q10) Book On:
5

Ans) Ambanis    

Q11) Creation by which Indian brand?

6

Ans) Tanishq

Q12) 2 word term used to denote bias shown by customers for certain products due to favourable experience of other products of same manufacturer.

Ans) Halo Effect

Round 3:

Q1) What is the location of the only ATM of the Swiss Bank in India?

Ans) Indian Parliament

 Q2) Whose offering?

7

Ans) Jacqueline Fernandez

Q3) What industry- 100 billion dollar industry- had its birth in 1767 in Jackson Spa. And, it has a therapeutic usage.

Ans) Bottled Water

Q4) Anna Boch- Bought ‘The Red Vineyard’. Famous for?
8

Ans) Only buyer of a Van Gogh painting during his lifetime.

Q5) Connect:

Screen Shot 2015-03-29 at 5.00.57 pm

Ans) Aditya Birla Group

Q6) Famous eatery endorsed by Maulana Azad.

9

Ans) Moti Mahal

 

Questions contributed by Subhodeep Jash!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *