Tata Crucible Campus Edition 2015 – Jaipur – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Campus Edition 2015 – Jaipur  – Preliminary Round Questions

RESULTS 

  • WINNER :
    LNMIIT Jaipur 
    – Anivesh and Kushal Shah
  • RUNNER UP :
    National Law School, Jodhpur
    – Sanjay K and Shashank N

 

Preliminary Round Questions:

1. Who wrote the book ‘How Not to Make Money’?

Answer: Raj Kundra

 2. Identify the logo.

1

Answer: Paragon

3. Big Cinemas, 92.7 FM are owned by which corporate group?

Answer: Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group (ADAG)

4. ‘Nxt’ is a new service launched by which online trading platform?

Answer: Quikr

5. Capt. Gopinath is famous for starting which company?

Answer: Air Deccan

6. Ajay Banga is the head of which finance company?

Answer: Mastercard

7. Expand PBS.

Answer: Public Broadcasting Service

8. Which company founded by Deep Kalra has MMYT as its ticker sign?

Answer: Make My Trip

9. Which famous brand started as a car company but became famous for its scooters?

2

Answer: Vespa

10. Harsha Bhogle has been recently appointed as the Brand ambassador of which country?

Answer: Australia

11. Connect the images.

Screen Shot 2015-03-07 at 12.54.33 am

Answer: Navratna Companies

 

12. Which travel accessories company gets its name from a biblical character that portrays immense strength?

Answer: Samsonite

13. ‘Standard of Living’ is a book written by?

Answer: Amartya Sen

14. Venus, Fusion are products of which brand owned by P&G?

Answer: Gillette

15. Which businessman owns the Bengal Warriors Pro Kabbadi team?

Answer: Kishore Biyani

16. Which term derived from the Arabic word ‘Araffa’ is often used to denote price?

Answer: Tariff

17. Identify the company?

3

Answer: Micromax

18. Which corporate group owns the Femina Miss India brand?

Answer: Bennett, Coleman & Co. Ltd.

19. Identifying the currency Yen/Yuan.

20. Which company came up with an advertisement for the now infamous South African Sprinter Oscar Pistorius?

4

Answer: Nike

 

Questions contributed by Shashank N.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *