Tata Crucible Campus Edition 2016 – Jaipur – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Campus Edition 2016 – Jaipur – Preliminary Round Questions

RESULTS: 

  • WINNER :
  • LNMIIT – Mrinal Sharma and Annanya J
  • RUNNER UP :
  • LNMIIT – Sai Krishna and Shobhit

Preliminary Round Questions:

Q1 Who wrote “The Wealth of Nations”, considered to be the first modern book of economics?

a) Galbraith
b) Adam Smith
c) John Meynard Keynes

Ans. Adam Smith

Q2. Which brand created by Ruth Handler celebrates its birthday on March 9?
Hint: Girls / children love this.

Ans. Barbie

Q3. What does A stand for in EBITDA?

a) Accountancy
b) Amortization
c) Accrual

Ans. Amortization

Q4. What is the common name for ‘Annual Financial Statement’ mentioned in our constitution?

Ans. Budget

Q5. Which term was coined in 2003 by Luis von Ahn, Manuel Blum, Nicholas J. Hopper, and John Langford? Hint: It is a technology used to differentiate between human and machine on the internet.

Ans. Captcha

Q6. Who wrote the influential book, “The Principles of Scientific Management”?

a) F W Taylor
b) Charles Darwin
c) Phillip Kotler

Ans. F W Taylor

Q7 Which English language newspaper founded by James Wilson claims that it “is not chronicle of economics”?

Ans. Economist

Q8 What was initially called “Presenter”. and was developed by Thomas Ruskin and Dennis Austin of Forethought, Inc?

Ans. Power Point

Q9 November 26 is celebrated as ‘National _____ Day’? Hint: India has a surplus production of this. One great man who lead a revolution made this happen.

Ans. Milk

Q10. Which term is derived from an Old French word meaning ‘dead pledge’? Hint: Common term used when you are applying for a loan

Ans. Mortgage

Q11. In his book, “Second Chance: For your money, your life, and our world,” he defines wealth as freedom from work. Hint: He also wrote ‘Rich Dad, Poor Dad’

Ans. Robert Kiyozaki

Q12. Parkwood Topshop Athletic Ltd is a 50-50 joint venture between Topshop and which famous musician?

a) Jennifer Lopez
b) Shakira
c) Beyonce

Ans. Beyonce

Q13. Its campaign “Play it Right” is a sort of repositioning for the brand. In the last campaign, the brand adopted a naughty, “Your time, your place” positioning. Which brand? Hint: Change your ____, Are you in the right ____ were two other famous campaigns.

Ans. Moods

Q14. Records from around 4000 BC refers to a substance called Kohl that was used to darken eyelashes, eyes, and eyebrows. Kohl was used to mask the eyes. How do we know it today?

Ans. Kajal / Mascara

Q15. Identify the cofounder of MindTree. (Visual)

download
a) Ramadorai
b) Subrato Bagchi
c) Kris Gopalakrishnan

Ans. Subrato Bagchi

Q16. Identify this famous lady from the banking industry. First Indian female to graduate from Harvard Business School?

download (3)

Ans. Naina Lal Kidwai

Q17. What did he invent?

download (2)

Ans. Mouse

Q18. Identify the logo from the world of online.

download (1)

Ans. Dubsmash

Q19. Who studied bureaucracy?
a) Max Webber
b) Vin Hall
c) James Smith

Ans. Mark Webber

Q20. Name the brand from the famous movie title starring Merryl Streep, Anne Hatheway.

Ans. Prada

Questions contributed by Jaiquizzi.

For more information and the latest updates on quizzing in Jaipur, Rajasthan do visit www.jaipurquizclub.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *