Tata Crucible Campus Edition 2016 – Vadodara– Regional Round Questions

Tata Crucible Campus Edition 2016 – Vadodara – Regional Round Questions

RESULTS: 

  • WINNER :
  • SEMCOM, Anand – Bhushan Patel and Stanny Davis
  • RUNNER UP :
  • IRMA, Anand – Mrinmoy and Ranadeep

Regional Round Questions:

Q.1. What 3 digit number was trademarked by Levis as part of its brand?

Ans. 501

Q.2. Question on MICO Bosch

Q.3. Connect question Manchester United.

Q.4. Identify.

Bimbendum

Ans. Bibendum

Q.5. Which company invented the mobile phone?

Ans. Motorola

Q.6. Which company of the Tatas makes products with TIDCO, a government enterprise near Hosur, Bangalore?

Ans. Titan

Q.7. Who is this famous author?

robert kiyosaki

Ans. Robert Kiyosaki

Q.8. The origin of this device is in the fact that it was a position indicator and hence called ‘XY indicator’?

Ans. Mouse

Q.9. Whose award winning marketing campaign is this?

Benetton

Ans. United Colours of Benetton

Q.10. Connect question on RBI governors.

Q.11. Identify.

Marissa Mayer

Ans. Marissa Mayer

Q.12. Why did Steve Jobs only wear turtlenecks?

Ans. Symbolic of buttons on iPhone

Q.13. What is the name of the foundation created by Richard Branson?

Ans. Virgin Foundation

Q.14. What portfolio does he hold?

rajwardhan singh rathore

Ans. Minister of State Information and Broadcasting

Q.15. Who is the owner of Filmfare and Femina in India?

Ans. BBC

Q.16. Question on Victory’s Aircraft, World cup champions.

Q.17. Question on Airport

Q.18. Whose commercial is “Uninhibited type?”

jaguar

Ans. Jaguar

Q.19. Who was the CEO of Tata Consultancy before N Chandrasekaran?

Ans. S Ramadorai

Q.20. Why was this brand produced?

Diego Maradonna

Ans. Diego Maradona

Q.21. Which brand was the first in the world to de-brand, as in use only the logo?

Ans. Nike

Q.22. Connect question on Coca Cola and Olympics.

Q.23. Henry Ford often used what he called ‘the symbol of economic independence’ that was gifted to him by an Indian he never met. Who or what?

Ans. Mahatma Gandhi, Charkha

Tata Crucible Campus Edition 2014 – Vadodara – Regional Finals Questions

Tata Crucible Campus Edition 2014 – Vadodara – Regional Finals Questions

RESULTS:

  • WINNER :

SVNIT Surat – Abhijeet Singh and Ronak Bhattacharya

  • RUNNER UP :

FMS Baroda – Pranav and Vrushsen Pawar

Wild Card Round:

 1. What did Bill Hewlett & Dave Packard do to decide how their company should be named?

Ans. Tossed a coin.

2. Who acquired SUN Microsystems?

Ans. Oracle

3. Who owns the news paper DNA?

Ans. Dainik Bhaskar

4. Question on origin of Factory Outlets.

5. WSJ has tied up with which Indian newspaper?

Ans. Mint

6. Who endorses MRF now?

Ans. Virat Kohli & Shikhar Dhavan

7. Who came out with ‘Chintamani’?

Ans. ICICI

8. Which airline has Air Deccan merged with?

Ans. Kingfisher

9. Which stock exchange in India is headed by Chitra Ramakrishna?

Ans. National Stock Exchange

10 Question on origin of Dubai Shopping Festival.

Regional Finals: Round 1:

1. Which community gets its name so as they traded under trees?

Ans. Baniya

2. Who owns the company ‘TENVIC’?

Ans. Anil Kumble

3. Mates condoms is a product by __________.

Ans. Virgin Group

4. This bank was started by a person named Nanji. Which bank?

Ans. DENA Bank

5. The ownership of this product changed 4 times: Glaxo to Heinz to Dumex to Wockhardt to Danone(Current). Which product?

Ans. Farex

6. Which company was once considering the name,’Moore Noyce’?

Ans. Intel

Round 2:

1. Logo?

1

2. Advertisement of KrackJack.

3. Identify the author.

2

Ken Blanchard and Spencer Johnson

4. Identify:

3

Rupert Murdoch

5. Identify them:

4

GTA V characters

Round 3:

1. Which company has subsidiary Rawmet?
Tata Steel
2. Which Mumbai hotel was earlier known as The Regent?
Taj Land’s End

3.Question on N. Chandrashekaran.

4. Which service company was started by Tatas in 1980s which works in the area of animation and graphical imaging?

Tata Elxsi

Round 4:

1. Connect:

Screen Shot 2014-03-09 at 1.28.02 PM

Apple

2. Connect:

Screen Shot 2014-03-09 at 1.29.34 PM

Frooty

3. Connect:

Screen Shot 2014-03-09 at 1.31.32 PM

Kalyan Jewellers

4. Connect:

Screen Shot 2014-03-09 at 1.35.11 PM  

Tata bringing Lincoln in India

Round 5:

1.

a) Visual: William C Durant & Louis Chevrolet [Buzzer Pressed]

Chevrolet

2.

a) Visual: Ashish Chauhan
b) “The Edge is Efficiency”
c) Visual: Phirozee Jeejeebhoy Towers

Bombay Stock Exchange

3.

a) Started as ‘J.W. Foster and Sons’ [Buzzer Pressed]

Reebok

 

Questions contributed by Bhushan Patel of Team QuizTree.

Tata Crucible Campus Edition 2014 – Vadodara – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Campus Edition 2014 – Vadodara – Preliminary Round Questions

RESULTS:

  • WINNER :

SVNIT Surat – Abhijeet Singh and Ronak Bhattacharya

  • RUNNER UP :

FMS Baroda – Pranav and Vrushsen Pawar

Preliminary Round:

1. Webex is video-conferencing software owned by ______________.

Ans. Cisco

2. Who owns the e-mail client, ‘Outlook’?

Ans. Microsoft

3. ____________ is known as Weixin in China.

Ans. WeChat

4. Identify from the visual:

1

Ans. MindTree Logo.

5. Who would be the Title sponsor for the Indian cricket team?

Ans. STAR

6. Expand FDI.

Ans. Foreign Direct Investment

7. Axe is the sponsor of which IPL team?

Ans. RCB

8. By 1913 he had published his first book, Indian Currency and Finance. He was then appointed to the Royal Commission on Indian Currency and Finance. Clue: “In the long run we are all dead”. Identify the economist.

Ans. John Maynard Keynes

9. Aer is a product by which India conglomerate?

Ans. Godrej

10. On whose death did M.K. Gandhi say,”Never was a mortal blessed with a ‘son’ like him”?

Ans. Jamnalal Bajaj

11. Who came out with a drink called ‘Thin Ice’?

Ans. CCD

12. Nelson Mandela on a Currency Note. Identify the currency.

4

Ans. Rand

13. Which fonts were created by Vincent Connare based on the lettering style of comic books he had in his office, specifically The Dark Knight Returns and Watchmen?

Ans. Comic Sans

14. Identify the owner.

2

Ans. Mahendra Singh Dhoni

15. What is listed on ISO 4127 as XAU?

Ans. Gold

16. Stamp to commemorate what?

3

Times of India 175th Anniversary commemoration stamp.

17. Ironically, who is an ambassador for UNESCO and a spokesman for driver safety?

Ans. Michael Schumacher

18. “The World is our Home, You are our Guest”. Identify the Airlines.

Ans. Etihad

19. Which Indian Media conglomerate was acquired by The Walt Disney Company? Ronnie Screwvala is associated with it.

Ans. UTV

20. Visual: Santa Tracker. Identify the company behind it.   Ans. Google

 

Questions contributed by Bhushan Patel of Team QuizTree.