Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Nagpur – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Nagpur – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER: Persistent Systems – Kartik Vyas and Ms. Gayatri Phadnis
  • RUNNER UP: AG Enterprises – Mrinmay M and Piyush Ramteke

Preliminary Round Questions:

1. Which brand states ‘the road is full of idiots’ and is endorsed by Irfan Khan in TV ads that also takes on the superstition of keeping ‘nimbu mirchi’ for security?
Ans: CEAT
2. Satya Prakash Mathur started this business of manufacturing mixers and registered it in the name of his wife Madhuri. What business did he start?
Ans: Sumeet Mixers
3. This is the logo of which magazine started by Raghav Bahl?
q_icon_about
Ans: Quint
4. Which famous long distance runner from Addis Ababa has now started a coffee business from the proceeds of his running prize money. He has taken Ethiopian coffee to the world map. Which Olympic Gold Medalist is this?
Ans: Hile Gabrisalasi
5. Who is this gentlemen who created a famous Ketchup Brand?
h_heinz_0
Ans: Heinz
6. According to the movie “Rang Rasiya”, whose dream of making a film is funded by Raja Ravi Verma? Which famous film personality after whom a prestigious award has been instituted are we talking about?
Ans: Dadasaheb Phalke
7. What does ED stand for in EDGAR (GAR stands for Gathering, Analysis and Retrieval) stand for in SEC filings?
Ans: Electronic Data
 
8. What does DCIM stand for in name of the folder in which photos get stored in a digital camera?
Ans: Digital Camera Images.
9. Which company that started in Gariahat Calcutta owns the following brands “Gini and Jony”, “Spykar”, “Global Desi”, “AND”, “UMM” ?
Ans: Pantaloons
 
10. Which thing saw its first use after a tragedy near Junnar in 1960s. It is essentially Orange or Fluorescent red in color but is named differently. What are we talking about?
Ans: Black Box
11. Oswal Chand M started a brand in 1960s which is one of the well known brands in woolens today. Name the brand?
Ans: Vardhaman
 
12. Which Controversial undergarment ad did Ranbir Singh feature in, in which he is shown to have bitten a shark?
Ans: Rupa
13. Which famous brand came out with an ad of a gay couple (men) who are partners in real life? This brand had launched Audrey Hepburn.
Ans: Tiffany
 
14. Name this Indian start up?
download
Ans: Tiny Owl
 
15. SRF bought a range of medical propellants from this giant. Which chemical company are we talking about? Options: Abott Labs, Solvay, DuPont
Ans: DuPont
16. A book on Elon Musk was shown “How the Billionaire CEO of Tesla and “———-” is shaping the future? FIB.
Ans: Space X
17. Which famous Swedish company is more famous in bus segment in India than in Car?
Ans: Volvo
18. Which video sharing company did Twitter acquire recently? The name of the company is synonymous with a piece of scientific equipment that we used in school.
Ans: Periscope Inc.
19. Who is the chairman of BRICS bank? Hint: Associated with Indian Private Bank
Ans: KV Kamath
20.”The stripes are back” is the hashtag of a European club which changed its Jersey design back to stripes this year. Which club?
Ans: Southampton

 

Questions contributed by Kartik Vyas.

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Coimbatore – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Coimbatore – Preliminary Round Questions

RESULTS:

  • WINNER:Brookfields – Balasubramaniam and Ashwin
  • RUNNER UP: Chennai Silks – Arul Sarvanan and Yogesh Pai

Preliminary Round Questions:

1) Which comic character’s favorite food is “chocolate flavored sugar bombs”?

Ans. Calvin ( Calvin and Hobbes)

2) The first female chief executive of a FTSE 100 company, Marjorie Scardino, became head of publishing of which major publishing company?

Ans. Pearson

3)  Whose logo?

logo

Ans. MGM Grand

4) Question on first TV commercial in India.

5) In 2013, Vanheusen announced a contest to find India Top 10 Fashionable professional. Which social network did it partner?

Ans. LinkedIn

6) Which brand of manufacturing and exporting since 1958 did Abdul Rasheed find is the official clothing partner of Pakistan cricket?

Ans. CA Sports

7) Which major studio is now finding super heroes like this?

q.7.

Ans. Disney

8) The artist Francis Bacon is reputed to use which brand which means “force” or “vigor” in latin as a substitute for toothpaste?

Ans. Vim

9) Who once told “Harpers Bazaar” in 1923 that simplicity is the keynote of all true elegance?

Ans. Coco Chanel

10) Which is the only Indian state to sponsor a Durga Puja?

Ans. Tripura

11) Nita Ambani bought the Costliest sari. Which Retail major did this sari?

q.12

Ans. The Chennai Silks

12) Which game released in 1980 (on Fortune mags 50th anniversary) was American version of French game called Business. Each player ran one of Americas top corporation? (guessable)

Ans. Monopoly

13) Which Bharath Ratna’s recording label is “East meets West”?

Ans. Pandit Ravi Shankar

14) Question on Aviators.

15) Identify – recently became head of an Indian major oil company?

Q.16.

Ans. Nishi Vasudeva

16) In 1982, who bought the gay nightclub Heaven, located at Charing cross railway station?

Ans. Richard Branson

17) Question on VFR in Tourism.

18) Question on India’s first Diesel engine and first electric motor.

19) Who?

Q.20.

Ans. Valerie Wagoner

Questions Contributed by Anuradha Pai

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Vizag – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Vizag – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER: Vizag Steel- Sabyasachi Pani and Santanu Dey
  • RUNNER UP: Vizag Steel- Rahul and AGK Murthy

Preliminary Round Questions:

1) RSS stands for what in rubber trade?

Ans. Ribbed Smoke Sheets

2) Moms who push their child for academics and lead them to a financially secure but emotionally drained life. This term is mostly used in social media with animal behaviour and hunting nature?

Ans. Tiger Mom

3) Mamy Poko Pants, Sofy and Lifree are products of which Japanese company?

Ans. Unicharm

4) What pattern would you derive from this image?

1

Ans. Head and Shoulders

5) Which Indian company has the tagline “Builders to the Nation”?

Ans. Gammon

6) A Silicon Valley entrepreneur sued ____ founder and CEO Travis Almanack for $1 billion, accusing him of ripping off his car service idea?

Ans. Uber

7) Watch brand endorsed by Sharapova?

Ans. Tag Heuer

8) Identify the logo.

2

Ans. State Bank of India Logo

9) A new way of budgeting in which you have to factor in all costs for a given period?

Ans. Zero Based Budgeting

10) It was created by Rudy Perz, a copywriter at Leo Burnett while sitting in his kitchen in the spring of 1965. This mascot is like a clay action model and laughs when poked?

Ans.Pillsbury Doughboy

11) Logo of?

3

Ans. Abbott Logo

12) Hansie Cronje and Lance Klusener starred in which clothing company brand?

4

Ans. J Hampstead

13) Which Dutch company that produces navigation and mapping products was originally named Palmtop Software?

Ans. Tom-Tom

14) Chisel brand of gyms is started by which Indian cricketer?

Ans. Virat Kohli

15) Pulse XT female sports footwear from which brand?

Ans. Puma

16) Illuminati Films was started in 2009 by Dinesh Vijan along with which actor?

Ans.Saif Ali Khan

17) Kwid car is from which company?

Ans. Renault

18) Which bathroom brand is derived from two Japanese words forming its full name, Tōyō Tōki, meaning Oriental Ceramics?

Ans.Toto

19) Kitkat tied up with which other company to advertise _________ break in the UK?

Ans. You Tube

20)  Identify.

5

Ans. Shikha Sharma

 

Questions contributed by Nageshwar Rao!