Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Mumbai – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Mumbai – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Saregama – Avinash Mudaliar and Siddhartha Banerjee
  • RUNNER UP: Tata Industries – Nikhil Sonde and Sharan Makhija

Regional Round Questions:

1. The original idea was by Phillip Davis of the Guardian who set it out as financial terms that make up a country. Stuart Clark gave these utopian countries a name. What?

Ans. The countries were named after the Times New Roman font

 2. Managerial style of making hasty decisions when a problem arises

Ken Blanchard’s 1985 book “Leadership and the 1 minute manager” :

“______ fly in, make a lot of noise, dump on everyone and fly out”

Ans. Seagulls

3. Connect.

Towers[1]

Ans. Rajabai Towers (Named after Premchand Roychand’s mother who needed a reminder to have lunch- TCS undertook renovation, Located at the Mumbai University HQ

 4. Which Brand’s name originates from “Faulkes De Breaute” and relates to a 13th century hall?

Ans. Vauxhall

5. What are these wide and flat cases called because of their shape?

pizza boxes

Ans. Pizza boxes

6. Which offering from Tata Motors has been called the “Baby jag”?

Ans. The Jaguar  XE

7. Which Tata company uses Media Ecosystem to distribute its video content?

Ans.Tata Communication

 8. Connect.

Jehangir

Ans. Jahangir Art Gallery

9. A particular aspect of Dilbert is a reference to a phallic symbol  few more details provided).

Ans. His tie is always pointing upwards

10. What is it?

smoking Jacket

Ans. Special Playboy which is safe for use in offices and does not contain nudes

11. This Portal will be owned and managed by Fiona Hypermarket. It is a subsidiary of Trent.

Ans. 24/7 Hypermarket

12. Memorial in Canada. What is it dedicated to?

Kanishka

Ans. Air India Kanishka

13. St George on a horseback, slaying a dragon and Pegasus are the only two alternatives to what famous object?

Ans. Spirit of Ecstasy on Rolls Royce

14. TCS’ own proprietary social platform. Name it.

Ans.Knome

 15. In the 1950s, KR Sundaram Iyer and his nephew K Eswaran started importing British motorcycles. What was this a start of?

Ans. Madras Motors

 16. Connect.

Peter

Ans. Peter’s Principle

17. BJP used local heroes to strengthen the Namo campaign. The advertising firm behind the campaign said:

“The BJP is known as a party with an urban base, so we used technology to market our ideas”.

Which famous project did they use for inspiration?

Ans. Project Shakti by ITC

18. Origin of the name

sine

Ans. Sine+ Alcohol = Without Alcohol

19. 7578 of these objects have been given out till date. Inspired by  the gold plated billing artworks in Colorado.In 1990, they were made out in the shape of twisted metal metal alloys. Its Working title- Eddie. What?

Ans. Grammy

20. Connect.

David Ogilvy

Ans. David Ogilvy

21. “The media company for the Social Age”- Jonah Peretti, 2006. Which company?

Ans. Buzzfeed

22.What is so special?

tray

Ans. McDonald’s takeout bag with a sliding tray

Questions contributed by Snehashis Panda.

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bangalore – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bangalore – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: IAME- Prasad Shetty and Sunil Rao
  • RUNNER UP: Oracle- Mitesh and Yaggi

Regional Round Questions:

1. It is a form of casserole cookery found in France. What name did it inspire?

Ans. Marmite

2. This is a concept of a festival that would facilitate strong special bonds irrespective of race, socio-economic levels and ethnicity. What?

Ans. The practice of putting up Christmas Trees

3. Connect question on Koshys

4. Established in 1974, Andhra Pradesh Scooters (APSL) manufactured scooters and marketed them under 2 brand names- one is Vijay. Name the other brand?

Ans. Pushpak

5. Name it.

Ans. Jabong

6. This Tata company is the official communication partner of Formula 1. Which company?

Ans. Tata Communications

7. It happens usually in Mumbai, New Delhi, Bhopal. For example Davidoff’s Cool water is called Blue Water. What is being talked about?

Ans. Fake brands of Non Alcoholic Ether

8. Connect question on Pakistan Airlines

9. Delhi-based R K Handoo and Associates is the first firm that has opted for the ___ form of entity. The firm has four members– R K Handoo, Yogendra Handoo, Roohi Kohli and Sushma Handoo, in which Sushma is a non-practicing partner. What is so special about the form of this entity?

Ans. Limited Liability Partnership

10. Why is there a triangle in the logo?

Ans. It indicates progress, direction 

11. In 2010, Tata Global Beverages launched a jelly brand in the UK- Sukk. What was the company’s front name?

Ans. Clever Jelly

12. During World War II, What did Levi’s do when the Arcuate stitch was deemed by the US Government to be decorative stitch only?

Ans. Patch on Jeans

13. It is a trend catching up in Chinese and Japanese Malls. What?

download

Ans. Lounges for Men when their wives go for shopping

14. Which company acquired Hitech Drilling Services?

Ans. AOL

15.Question on Himotan Society.

16. What is Bruceploitation?

Ans. Use of Fake Bruce Lee in Lee Movies

17. This watch was auctioned recently. What is so special about this watch?

sothebys_to_auction_gold_rolex_t96mw

Ans. This is Dr. Rajendra Prasad’s Watch

18. Connect question on Campa Cola.

19. Extract from a 1967 article in Cosmopolitan, “Now have come the big, dazzling computers- and a whole new kind of work for women: _____. What is the profession?

Ans. Programmer

20. It is a 155 year old Tea estate in North Bengal. It produces the costliest tea of the world. What is it called?

Ans. Makaibari Tea

Questions contributed by Vaishnavi Rao

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Kochi – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Kochi – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Idea Cellular – Anandan and Vivek Kumar
  • RUNNER UP: Kraft Labs – Arun and Sreeram

Regional Round Questions:

1.Sold on Flipkart in India , the prices for these range from Rs. 900 to 3500.What are these which is going to be hugely popular across the world to be a multi million dollar industry, comes in different flavours.

q.1.

Ans. E cigerettes (two different brands Zaap & halo were shown in the combined image)

2.According to the French government which product is sold every thirty seconds & generates sales $100 million dollars a year?

Ans. Chanel

3.Connect:

q.3.

Ans. Wrigley’s

(Deepika Paduone in the film ‘Piku’ : Brand Ambassador 2. Founder William Wrigley Jr. 3. Wrigley owns Mars and Mars owns Snickers 4. The Wrigley Building on Michigan Avenue, one of Chicago’s best-known landmarks on the Magnificent Mile, belongs to the company and headquarters since 2005. 5. Wrigley Field is a baseball park located on the North Side of Chicago, Illinois, United States. It is the home of the Chicago Cubs, one of the city’s two Major League Baseball (MLB) franchises.)

4. Which leading securities firm in Japan is named after its founder Tokushichi & is also nicknamed as ‘Gulliver’?

Ans. NOMURA

5. Identify the automaker.

q.5.

Ans. Tesla Motors

6. ”Connect” is a platform that connects teachers across different campuses within the same group of schools. Which Tata company is behind this?

Ans. Tata Class Edge

7. Which company first appeared in 1824 as the New York Gas Light Company & has been continuously listed on the NYSE for the longest time?

Ans. The consolidated Edison Company

 8.Connect :

q.8.

Ans. PNG Jewllers (Purushottam Narayan Gadgil)

[1. Salman Khan endorses PNG. 2. Dajkaka (Anant Ganesh Gadgil) founded Global Mind Sports Foundation for the game of Chess. 3. Madhuri Dixit is the brand ambassador 4. Anant Ganesh Gadgil (3rd generation of the original founder) founded the Pune unit coming from Sangil due to escaping the plague in Sangil.]

9. The ‘Internet’s Own Boy’ is the documentary about which computer programmer, entrepreneur turned Internet activist?

Ans. Aaron Swartz

10. Which is the most famous work of this author?

q.10.

Ans. Rich Dad Poor Dad

11 . Which brand has deepened its innovation partnership with Team Sky by co-engineering the world’s first bespoke bicycle with bicycle with bicycle manufacturing experts, Pinarello?

Ans. Jaguar

12. What animated character by Geoffry Morgan Pike made its debut on Australian TV in 1957 was used in animated TV in 1957 was used in animated TV commercials by Bryce Courtenay since 1962?

Ans.  Louie, the fly (Mortein)

13. Which famous lady is the author of this book?

q.13.

Ans. Ariana Huffington

14. What International standard was developed by John S. Hoffman & implemented by Cathy Zoi & Brian Johnson?

Ans. Energy Star

15. Which company has undertaken the Mahseer conservative initiative since 1975 & has set up a breeding centre at Walwan Gardens, Lonavala?

Ans. TATA POWER

16. Ratan N Tata, Cyrus P Mistry & professor Lord Kumar Bhattacharya unveiled the foundation stone of the new £150 million National Automotive Innovation Centre on the campus.Which university is this?

Ans. University of Warwick

17. Connect:

q.17.

Ans. Rajan Raheja Group

[1.  Commercial of Exide Batteries : brand of the group 2. RMC Readymix a JV of the Raheja group with RMC group,UK. 3. Sania Mirza is brand ambassador 4. Morphed logo of Hathway media : is also owned by the group.]

18. Which two wheeler manufacturer was incorporated in Coimbatore by the textile group KLV under K L Varadarajan?

 Ans. Moped

19. ________________ is a guessing word game invented by Robert Angel with graphic design by Gary Everson & was first published in 1985 by Angel Games Inc.

Ans. Pictionary

20. This gentleman lends his name to a very famous telecom company . Lars Magnus is large part of his name. Identify him.

q.20.

Ans. Ericsson

21. Connect:

q.21.

Ans. Revlon

[1. Revlon ad. 2. The Revlon Run Walk is a 5km race running and walking event that is important to cancer survivors and those who want to contribute. 3. Halle Berry is brand ambassador 4. Revlon team of 1951 (left to right) Charles Revson (president), Charles Lachman (vice-president), Martin Revson (vice-president) and Joseph Revson (treasurer and general manager). 4. Founder Charles Revson.]

22. She is creator promoter and the director of the of a famous resort in south India ‘The Tamara’. She happens to be the daughter of an extremely famous person. Identify her.

q.22.

Ans.  Shruti Shibulal, daughter of Infosys co-founder & former CEO, S D Shibulal.

Questions contributed by Debasish Mandal of BHEL, Bhopal 

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Trivandrum – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Trivandrum – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Essar Oil – Jaishankar and Ajit Patel
  • RUNNER UP: State Bank of Travancore – Sreekanth Nair & Md. Riza

Regional Round Questions:

1.Which organisation is this?

 1.

Ans. Amnesty International

 2. The company was founded in Paris in 1926 by Marcel Bluestein-Blanchet.

Ans. Publicis

3. Connect:

3.

Ans. Kalyan Jewellers

 [1,2 &3 : Aishwarya Rai ,Shivaraj Kumar and Sushmita Sen are brand ambassadors of Kalyan Jewellers. 4. T Kalyanaraman: the founder]

4. This brand was started in 1912 by Northam Warren, a pharmacist who had devised a solution for the removal of dead cuticles.

Ans. Cutex

 5. From which tyre brand in the world is this?

 5.

 Ans. Bridgestone

 6. In 1991, Kevin Robert Elz, the Australian computer programmer pioneered what in relation to cricket?

Ans. Online text commentary for cricket matches

 7. As a 6-year-old kid in Omaha, Nebraska, he bought packs of gum at his grandfather’s grocery store, and spent the evenings going door to door selling them to neighbours. A woman named Virginia Macoubrie said,’ I’ll take one stick of Juicy Fruit”, His reply to the woman? “We don’t break up packs of gum”. Who?

Ans. Warren Buffet

 8. Connect:

q.8.

Ans. Under Armour

 [1. Andy Murray is the brand ambassador 2. Logo 3. Ray Louis is also the brand ambassador 4. Kevin Plank : The founder]

 9. The Indian Coinage (Amendment ) Bill, 1955 was introduced in the Lok Sabha early in May 1955, but was passed only in September 1956. The original proposal was to divide the rupee into 100 ____ instead of 192 pies. But with members objecting to the former term, the government was moved to change it to naye paise. What?

Ans. Cent

10. This is Nick Hayek and his father. Which famous group they head?

q.10.

Ans. Swatch

 11. Who established the Chair for Sanskrit studies at the ‘Bhandarkar Oriental Research Institute’, Pune?

Ans. Dorabji Tata 

 12. In 1928, Friedrich Woehler accidentally synthesized this from inorganic materials, proving that substances made by living things can be reproduced with non-living substances. Until 1928,it was believed that organic substances could only form with the help of the “vital force” present in animals and plant. What?

Ans . Urea

 13. This famous man founded an IT company. Many ways he contributed immensely to Indian IT….

13

Ans. Narendra Patni of Patni Computers.

 14. This was the brainchild of TV producer Bill Wright, a former RAF gunner, who drew on his wartime experience as a Prisoner of War in Germany of answering three questions- name , rank and number – to create a ritual of contestants being asked their name, occupation and specialist subject. What?

Ans. Mastermind Quiz (BBC)

 15. Taking its belief forward of ‘Making good happen’ to its customers Tata AIA Life Insurance announced the launch of __________, a special drive to reinstate lapsed insurance policies.

Ans. Revive

16. What reason has been provided for the bite in the Apple logo by the logo designer Rob Janoff?

 Ans. So that people did not mistake the apple for a cherry or another fruit.

 17. Connect:

 q.17.

Ans. Cristiano Ronaldo

 [1. Sporting Clube de Portugal: His initial club 2. His second given name, “Ronaldo”, was chosen after then-U.S. president Ronald Reagan, who was his father’s favourite actor.3. Audio: Anthem of Real Madrid: his present club]

 18. Paradox of ________ states that individuals try to save more during an economic recession, which essentially leads to a fall in economic growth.

Ans. Thrift

 19. Which word has come to mean one whose attributes were unrecognised, or one who unexpectedly achieves recognition or success after a period of obscurity and neglect, named after a popular character in the Grimm’s Fairy Tales?

Ans. Cinderella

 20. Which huge corporation in India owns this radio station?

 20

Ans. Hindustan Unilever

 21. Connect:

 21

 Ans. R K Laxman

 [1. Ranbir Kapoor walk through 175 glorious years of Times of India : R K Laxman was best known for his creation The Common Man and for his daily cartoon strip, “You Said It” inThe Times of India, which started in 1951. 2.’The tunnel of time’ is his autobiography. 3. R K Laxman ki duniya (potrayed by Atul Parchure) is a TV serial from SAB TV.]

 22. Originally built as a fortress in 1190 AD, it was reconstructed in the 16th century to serve as a royal palace. In 1793, when the royal residence was shifted to Versailles, it got its present use and was briefly renamed after Napoleon before returning to its original name. What is this?

Ans. Louvre  Museum

23. How does the world remember this famous fighter pilot? Every year this fighter pilot is remembered by huge annual event.

 23

 Ans. Roland Garros (of French Open Tennis Championship)

Questions contributed by Debasish Mandal of BHEL, Bhopal  

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Kolkata – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Kolkata – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Mjunction – Debasis Mukherjee and Abhishek Kar
  • RUNNER UP: Lafarge India – Aniruddha Sinha and Rishin Chatterjee

Regional Round Questions:

1. Identify the personality.

1

A. Mike Tyson (Iron Mike Productions)

2. Coined by the famous copywriter Vasant Kumar in the 1980s, the slogan for this brand was “Happy Days are Here Again”. It later changed to its most famous slogan. Identify the brand.

A. Thums Up (Taste the Thunder)

3. Connect:

Screen Shot 2015-10-07 at 3.41.55 PM

A. ASSOCHAM (initially founded as the Associated Chambers of Commerce and Industry of India and Ceylon)

4. Ciba AG licensed the process to manufacture this epoxy resin in the 1940s under a trademark which was later sold off to the Huntsman Corporation. __ __ __ __ __ __ __ __

A. Araldite

5. Identify the famous mascot he was associated it. [Oral hint: This is Ross Randolph Millhiser. He worked with Leo Burnett on an iconic campaign.]

2

A. Marlboro Man

6. Tata-owned flagship Taj Hotel has launched a new corner restaurant in Britain which is set to become the new favourite celebrity hangout. The new restaurant takes its name for its positioning at a quiet secluded corner of the Tata Group hotel.

A. Kona

7. The modern history of this term can be traced back to a 1666 event, the effects of which led to the issuing of it. Identify the event & term.

A. Great Fire of London, Insurance

8. Connect:

Screen Shot 2015-10-07 at 3.44.54 PM

A. Buckingham

9. A study sponsored by the ministry of heavy industries has recommended monetary incentives of Rs 25,000 for a car and Rs 10,000 for a two-wheeler to do what?

A. To encourage people to offer their vehicles as scrap

10. Why is the person in this ad?

3

A. Ringo Starr owns Apple Records, this is an ad for a Japanese Apple Juice Brand, Ringo is the Japanese word for Apple.

11. In the Tata Motors terminology/parlance what does WOW mean?

__ __ __ __ __ __ __ __       __ __     __ __ __

A. Warranty On Web

12. This financial formula, list of investors comes from/ (named after) the 8th century BC famous member of the royal house of Phrygia.

A. Midas

13. Identify the personality.

4 5

A. Annie Besant

14. Originally launched by W. D. & H. O. Wills in 1894, this brand became less popular when the health effects of tobacco became more widely known; few shops now sell them. It was the favourite of Begum Akhtar. Id the brand.

A. Capstan

15. The Jan Jagruti Abhiyaan safety awareness campaign is run by which Tata company?

__ __ __ __     __ __ __ __ __

A. Tata Power

16. Peter Longdon runs an [OI] Tata Steel was one of the first companies in the world to sign up for this program. The OI paradigm can be interpreted to go beyond just using external sources such as customers, rival companies, and academic institutions, and can be as much a change in the use, management, and employment of intellectual property as it is in the technical and research driven generation of intellectual property. What is OI?

A. Open Innovation

17. Connect:

Screen Shot 2015-10-07 at 3.48.22 PM

A. John Nash (Pictures in order: John Harsanyi, Reinhard Selten, Alicia Nash)

18. The Leader’s Way is a unique book born out of a decade of discussion between the author and international management consultant Laurens van den Muyzenberg. The book is about what the best business practices and Buddhist principles have in common, and the teachings Buddhism has to offer to Business Leaders. Who is the author?

A. Dalai Lama

19. This comes from the Latin word for “Paintbrush”. Its structure was determined by Dorothy Crowfoot Hodgkin in 1945 at Oxford. John Sheehan completed its first chemical synthesis in 1957 at MIT.

A. Penicillin

20. Give the term or the person. [Oral Hint: Launched in the early 1980s, these are the Vixen and Executive Computers, the sales of which declined due to particular event which led to the coining of the term.]68

A. Osborne Effect, Adam Osborne

21. Connect:

Screen Shot 2015-10-07 at 3.52.35 PM

A. 1947 (all of them established in the year 1947)

22. This company was founded by Travis Kalanick and Garrett Camp in 2009. Following a beta launch in the summer of 2010, its product was officially launched in San Francisco in 2011.

__ __ __ __

A. Uber

23. It was started as a one-off event to connected with the Festival of Britain by a dancehall and catering company called Mecca in 1951. What?

A. Miss World Contest

Questions contributed by Viraj Bake and Rabi Sankar Saha!

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Ranchi – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Ranchi – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Rourkela Steel (SAIL)- SS Panda and Sampad Mishra
  • RUNNER UP: IIM Ranchi – Amarendu Nandy and Soumya Sarkar

Regional Round Questions:

1.Identify this Airlines from its old image.

british airways

Ans.British Airways

2. BG Honenfum was the editor. He first called Times of India ___ ___ ,due to its office being in that area

Ans.Old lady of Bori Bunder

3. Who is PUMA’s global brand ambassador for women’s training and serves as a Creative Director?

Ans. Rihanna

4. Question about  Rakesh Wadhawan Founder of Dewan Housing finance ltd.

5. Question about Carats.com

6. Identify.

biyani

Ans. Avni Biyani, Kishore Biyani’s daughter.

7. The foreign employees of an erstwhile company called a region in India as Haggistan, with reference to their favourite dish. Which region?

Ans. Munnar was called Haggistan by the employees of the Scottish company James Finlay which later become Tata Tea.

8. Connect question on Phoenix Corporation.

9. In 2015 Shanghai Auto Corporation, for the first time some practice was banned by the organizers. What ?

Ans.Scantily clad female models

10. Identify.

mrf

Ans. Founder of MRF, K.M. Mammen Mappillai.

11. In 1988 JRD Tata and noted nuclear scientist Raja Ramanna founded which institute?

Ans.National Institute of Advanced Studies

12. Logo of?

sun pharma                                                                          

Ans. Sun pharma

13. In 2014,the city authorities in a Canadian town made it compulsory to replace all door handles /knobs with levers.This trend has caught on and soon is becoming a law in many cities around the world. Why?

Ans. To help the physically handicapped move easily.

14. In 1954, TELCO (Tata Motors) had set up BHPC. If B is Bureau what does HPC stand for?

Ans. Hire, Rent & Purchase

15. Connect this person with an Indian group.

Ans.Piramal group

16. Identify the product.

skinn

Ans. Titan Skinn

17. This LSE graduate bought a plane from the national carrier of the country at only a few cents, formed an airlines and made profits. Who?

Ans.Tony Fernandes

 Questions contributed by S. S.Panda.

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Jamshedpur – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Jamshedpur – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Tata Motors – Ms. Loveleen Mishra & Bismoy Pati
  • RUNNER UP: Tata Steel – Sharath & Ms. Lekshmy

Regional Round Questions:

1. Joseph Gayetty, the name of the person,New York Daily Tribune the newspaper, February 1859, he advertised saying all people anxious to be spared from piles or cure from the disease should start using my invention. Name that invention.

q.1.

Ans. Toilet paper

 2. Which company’s employee are you if you are here?

q.2.

Ans. Walt Disney

3. Connect:

q.3.

 Ans. Pampers

[ 1. Old Procter & Gamble  logo 2. Babies movie by the brand 3. Old logo of Pampers 4. Victor Mills created the brand]

4. Identify the brand created by Joseph John Michael K created a very popular sanitaryware brand?

q.4.

Ans. Kohler

5. In 1966, Ralph Baer & team at defence contractor Sanders Associates developed prototypes & came up with what?

Ans. First television video game console.

6. Connect:

q.6.

Ans. Glaxo Smithkline

 [1. Henry Wellcome’s photo: was an American-British pharmaceutical entrepreneur. He founded the pharmaceutical company Burroughs Wellcome & Company with his colleague Silas Burroughs in 1880, which is one of the four large companies to eventually merge to form GlaxoSmithKline. 2. GSK concept ad 3. Smithkline Beecham’s old logo 4. In 1904 it began producing dried-milk baby food, first known as Defiance, then as
Glaxo,]

7. With which sport would you associate this name?

q.7.

Ans. Rugby- named after William Webb Ellis who founded Rugby.

 8. Name this Indian entity.

 q.8.

Ans. Tafe

9. Titan Eyeplus started its first international venture in which country?

Ans. Sri Lanka

 10. Identify this Greek god of transitions & speed. A Famous luxury brand is named after him.

q.10.

Ans. Hermes

11. Which travel company began as a division of Microsoft in 1996 has recently acquired Travelocity?

Ans. Expedia

 12. Which Indian owns Health City Cayman Islands in the Caribbean region?

Ans. Dr. Devi Shetty (of Narayana Health)

 13. Which Company is behind & TV?

Ans. Zee

 14. Prahaar is a ________ from Tata Motors?

Ans. Missile Carrier 

 15. This is Marquis de lessert enjoys light fresh taste of water from the spring from  M. Cachat’s Property which is the _________ les-Bains. He experiences the benifit of this magical water and his kidneys stone go away. Fill in the blank.

q.16.

Ans. Evian

16. With which electronics company would you associate this?

q.17.

Ans. Xiaomi

17. This gentleman created a well known bank in India. He is also well known in this city (Jamshedpur) . Its a rare photograph of a great Indian. Name him.

Ans. Sir M Visvesvaraya (created State Bank of Mysore)

 18. Chistophers Contigent was one of the first sports clubs (soccer) to tour India in 1922. Who gave Albert Christopher the idea to tour India?

q.18

Ans. Mahatma Gandhi

Questions contributed by Debasish Mandal of BHEL, Bhopal 

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Goa – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Goa – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Adicent Designs – Ashish and Shoaib Syed
  • RUNNER UP: Savoir Faire – Harshavardhan and Rajiv D’Silva

Regional Round Questions:

1. Identify.
Ans: Phee Teik Yeoh, CEO of Vistara

2. This product by RB was discovered by a scientist, known to produce “clear liquids”. What?

Ans: Clearasil

3. Connect.

Chevrolet

 

Ans. Chevloret

4. TCS is has tied with SAP HANA, which 2 word buzz word they are focussing on?

 

Ans. Big data

5. Connect question on Bogota and Cartegena coffee

 

6. Question on Leela group

7. He was a cricketer and trophy had FW as initials. Who?

 

Ans. F W Taylor

8. Who is the famous employee?

Ans. Sunny Leone

 

9. Which city is written below it?

Ans. San Francisco

 

10. 400 lights which project?

Ans.Hollywood Sign

 

11. Question on Veet Trivia

12. Identify.

Ans. BG Group

13.  Connect.

harman

Ans. Harman Kardon

14. Identify.

Ans. Tinder

15. Question on Milk Route

Questions contributed by Amey Parsekar

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Guwahati – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Guwahati – Regional Round Questions

RESULTS: 

  • WINNER :
  • Jt. Director of Health Services (Govt. Of Assam) – Mridul. K and Abhijit Das
  • RUNNER UP :
  • Pioneers and Partners – Syed Burhanur Rahman and Shah Syed Samadur

Regional Round Questions:

Q.1. This was a very famous printer and it was among the first which was used by this famous lady. What printer was this which she actually helped to create ?

q.1.

Ans. Braille’s printer by Helen Keller

Q.2. In 1950, who was the exclusive designer of Marlene Dietrich’s dresses in the Alfred Hitchcock film Stage Fright?

Ans. Christian Dior

Q.3. Name the project.

 q.3.

Ans. Clean Ganga Project

[1. ‘Ganga Avataran’ painting by Raja Ravi Varma. 2. Ganges  is a nature documentary series by BBC for television on the natural history of the River Ganges.  3. Logo of Central Pollution Control Board (CPCB)]

Q.4. What is an aspirational treadmill?

Ans. Princeton psychologist and economics Nobelist Daniel Kahneman mentions the “aspirational treadmill”, the idea that we simply readjust our expectations upward once we have reached a certain level of success. This would help explain why people who have a lot of money, or have a lot of leisure time, do not say on surveys that they are much more satisfied than do people who have less.

Q.5. Identify him.

q.5.

Ans. Narasimhan Ram of ‘The Hindu’

Q.6. Which brand from Nahar Group’s flagship company, shares its name with an administrative area of the Prinicipality of Monaco?

Ans. Monte Carlo

Q.7. Tata Red, Tata Black, Tata Yellow, Tata Green, Tata Blue and Tata Pink are all brands from _________

Ans. Pigment

 Q.8. Connect.

q.8.

Ans. Coin toss

[1. TBWA/Chiat/Day logo:  Guy Day called Jay Chiat to discuss a merger with Jay Chiat & Associates. Day won a coin toss to see who would be the president of the new agency.

2. Wilbur looks on as Orville pilots the first powered flight : Both brothers were eager to pilot the first flight. A coin toss gave Wilbur the honour, but his attempt on December 14 failed. Orville was successful on the next attempt on December 17.

3. Hewlett and Packardtosseda coin to decide whether the company they founded would be called Hewlett-Packard or Packard-Hewlett.

4. In the climax ofSholay, Veeru and Jaidev decide their next strategy over their encounter with the villains by tossing a coin (they are in habit of deciding over the affairs between themselves this way). It is revealed at the end that the coin used by him is actually a trick coin that always come up heads.]

Q.9. What gets its name from the fact that it uses three electronic beams to produce a colour picture through a single gun, and then focusing them through one lens ?

Ans. Trinitron by Sony

Q.10. Name the author of the book.

q.10

Ans. John Kotter

Q.11. In 2014, the UK subsidiary of Tata Global Beverages has acquired a 100 percent stake in the equity capital of Earth Rules, Australia engaged in coffee business under the _______ brand.

Ans.  Map

Q.12. Fill up the blanks in this quote by Jay Levinson said this about someone: “Take Leo Burnett , David Ogilvy, Bill Bernbach and Mark Twain. Combine their brains and shave their heads. What’s left?

Ans: Seth Godin

Q.13. Identify the company.

 q.13.

Ans. Xiaomi (Lei Jun)

Q.14. Which individual was an exclusive customer of this piece of dental work that was created for him?

 q.14.

Ans.  Marlon Brando for the film ‘Godfather’.

[This dental plumper , designed by Dick Smith and New York dentist Henry Dwork was worn by Marlon Brando to create the effect of jowls for his role as Don Corleone in the 1972 film , ‘The Godfather’]

Q.15.This Tata vehicle is known colloquially as DIMO Batta in Sri Lanka. (4,3)

Ans. TATA  ACE

Q.16. Identify the logo.

q.16.

Ans. Hershey’s (Chocolate)

 Q.17. Connect.

q.17

Ans. Christian Dior

[1. Bernard Arnault  of LVMH 2.Harper’s Bazaar’s Mrs. Carmel Snow chatting with Coco Chanel : Her famous quote “(Of Christian Dior’s ‘New Look’) Clothes by a man who doesn’t know women, never had one, and dreams of being one! ” 3. Christian Dior]

Q.18. What idea of Scott Adam’s is attributed to the success and popularity of Dilbert comics?

Ans. Adams attributes his success to his idea of including his e-mail address in the panels, thus facilitating feedback from readers

Q.19. What is this?

q.19.

Ans. Yakhchal or ice chamber

[Yakhchāl (Persian yakh meaning “ice” and chāl meaning “pit”) is an ancient type of evaporative cooler. By 400 BC, Persian engineers had mastered the technique of storing ice in the middle of summer in the desert.]

Q.20. Name the style of this furniture? (Named after a middle age Empire / Dynasty)

q.20.

Ans. Ottoman

Q.21. Connect :

q.21.

Ans. Ajinomoto

Q.22. “ Keno” was the original name of this game and “Beano” was an early name. It was named named Beano because little red dried beans were used. These were used to cover the numbers. Native Amercians devised the team in the 1920s or 1930s. What are talking about?

Ans. Bingo

Q.23.These are toys which have been created by a company called Giant Microbes. It is to educate the world about what? (started in Africa)

q.23.

Ans. Ebola

Q.24. Tie Breaker question: The number was 80586. In US, the law says you cannot trademark a numeric hence a brand was created. What brand name was created which later had a series to 1,2,3 etc. came into existence in this world because of trademark restriction?

Ans. Intel

 Questions contributed by Debasish Mandal of BHEL Bhopal.

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Delhi – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Delhi – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER:  RBS – Pankaj Jain and Abhinav Kishore
  • RUNNER UP: Hero Motocorp – Pankaj Jindal and Prashanth Potana

Regional Round Questions:

1. Speedo’s US Men’s collection – Competition Racing, Boat Tracks, Fashion is what?

lifeguards

Ans. Lifeguards

2. “Phubbing” -What does it mean?

Ans. Phone Snubbing

3. Connect question on Oberoi Hotel

4. Which company was founded in 2010, by Maheshwari & Amitava Saha? The products range from maternity wear to baby products.

Ans. First Cry

5. Identify this value investor. He is the author of the book- ‘Stocks to Riches’. He passed away recently.

parag parikh

Ans.Parag Parikh   

6. It is a JV between Tata Advanced Systems (TAS) and Lockheed Martin. Founded in 2010 to address homeland security needs. Which company?

Ans. Avani

7. Introduced in NYC, by a 2800 sq ft billboard and with sales over 120$ million. By end of 1994, brand entered into Fortune’s products of the year. Which brand?

Ans. Berlie  

8. Connect.

IMG_20151012_092836

Ans. Shalimar Paints    

9. Free desserts were offered by McDonalds, 20% voucher was given by Dominos, free checkup by Sankara Eye clinics- are all Freebies offered as incentive of doing what during Apr/May 2014?

Ans. Voted during Indian General elections.  

10.  World’s most famous drooping design was trademarked to design for this creation. Name it.

marshall

Ans. Concorde

11. It was developed as a Cyrus Mistry project. It is a Tata  concept car for Geneva Motor Show. What?

Ans. Hexa  

12. This test targeted to an audience unaware of existence of McDonalds/Burger King- and who had never eaten burger before. Name it.

Ans. Whopper Virgin Test

13. How was this countered in India?

amul

Ans. Amul Girl  

14. In HR recruitment circles, what is GAFA?

Ans. Google, Amazon, Facebook & Apple

15. Team from Manipal Institute of Technology and Tata Power unveiled a solar car prototype. It is being explored for commercial viability.

Ans. Serve   

16. He is the person behind which shoe brand? His name is  PV Gopalakrishnan.

shoe brand

Ans. Bachi Shoes

17. Connect.

IMG_20151012_095626[1]

 

Ans. Bottom of the Pyramid concepts

18. Question on Masuria (Mysore weavers)

19. Give the iconic phrase by Maurice Drake, an advertising executive.It is one of the most well known ad slogans written in a Victorian pub over two pints of beer. 3 word phrase.

Ans. Beans means Heinz  

20. Car interiors made of original items collected from the Maracana. What?

car

Ans. The grass from the stadium

21. Connect question on Auric Goldfinger

22. Oxford Dictionary Word of the Year 2014?

Ans. Vape

23. Nippon Airways endearing design?

IMG_20151012_092047

 Ans. R2D2 Star Wars Design.

Questions contributed by Shubhodeep Jash