Tata Crucible Corporate Edition 2015 – East Zonal Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – East Zonal Round Questions

Results:

  • WINNER: Vizag Steel – Sabyasachi Pani and Santanu Dey
  • RUNNER UP: Rourkela Steel (SAIL) – SS Panda and Sampad Mishra

East Zonal Round Questions:

  1. This party game for horrible people designed by Eli Halpern and Ben Hantoot, launched on New Years Eve’08, involves a group of players writing out the most abstract and, often, humorous response to the topic question. Id the game.
  • Cards Against Humanity
  1. This product is manufactured by the Chandras’ Chemical Enterprises (Pvt) Limited under the umbrella of the P. C. Chandra Group. Its marketing slogan is “Bonding our world together.” Which product?
  • Dendrite
  1. What is this product?
    1
  • Solar Cells (Flexible Solar Modules)
  1. This company’s new logo is designed by Umbrella Design. According to an official statement by the company, the new design captures the elements of playfulness and youthfulness. The 3D design and contrasting colour palettes in the new logo helps break the clutter and stand out.Identify the company. (Oral Hint: Mobile platform)
    __ __ __ __ __ __ __ __
  • Flipkart
  1. Connect:

    Screen Shot 2015-10-07 at 5.25.23 PM

  • Amazon Kindle
  1. Which is the manufacturing company of the brand Society Tea, founded in 1933?
  • Hasmukhrai & Co.
  1. Fill in the blanks.
    Blues players have been known to use necks from _______   ________ to play slide guitar, coining the term “bottleneck slide”.
  • Coca Cola Contour Bottles
  1. Identify the entity. (Oral Hint: This entity which helps on our travels)
    2
  • Higginbothams
  1. This company was founded in 1990 and it intended to “get customers to order within 20 minutes of landing and have the goods waiting for them on arrival”, before it switched to home delivery. It merged with Xhibit Corp in 2013 and filed for bankruptcy in Jan 2015. Which company?
  • SkyMall
  1. Connect:

    Screen Shot 2015-10-07 at 5.26.51 PM

  • Charles Correa
  1. Logo of which famous institution established by the Tatas?

    3

  • NIAS (National Institute of Advanced Sciences)
  1. One of the founding members along with Dustin Moskowitz, Marc Zuckerberg and others, this member worked as the Graphic Artist for facebook initially. He walked away from Facebook after two years, returned to Harvard to complete his education. This person is now the cofounder of JobSpice.com and a successful angel investor. Identify the person.
  • Andrew McCollum
  1. G. Thompson Pty Ltd known for making harness and horse saddles, used their expertise in leather to turn to manufacture their most iconic product when the company’s existence was threatened by the advent of the motor car. How do we know this company today?
  • Kookaburra/ Kookaburra Sport
  1. The relatives of Anna Short Harrington, claim that her family is entitled to a percentage of the company’s revenue every time her likeness was used. They’re now seeking $2 billion in compensation, plus a share of future revenue from the parent company of the brand. Who was she? (Oral Hint: Two word brand with a relation as one of the words)
  • Aunt Jemima
  1. Identify the brand.

    4

  • Abercombie & Fitch
  1. This is the grave of Sir Dorabji Tata and Lady Meherbai Tata. It is based on/ inspired by the mausoleum of a famous Iranian/Persian historical figure. Identify on whose mausoleum is this grave/mausoleum based.

    5

  • Cyrus the Great
  1. Connect:

    Screen Shot 2015-10-07 at 5.29.01 PM

  • All India Radio (Pictures in order: M V Gopalswamy – coined the term “Akashvani”; Hawa Mahal; Sanatogen:Comedy Ki Mehfil)
  1. From 1957 until 1992 the headquarters of this major electronics company were located in a former wool mill inMaynard. Identify the company.

    6

  • Digital Equipment Corporation
  1. Connect:

    Screen Shot 2015-10-07 at 5.31.33 PM

  • Volkswagen (Picture of Daniel Carder who led the team that uncovered the scandal)
  1. Question on brand origin of Welspun Group.
  2. Question on Rahul Bajaj & Rupa Golap naming their son Rajiv and Rajiv & Sonia Gandhi naming their son Rahul.
  3. As a part of its new advertising campaign, German beer maker Astra has come up with a billboard designed by Phillip Keuntje, featuring German Comic Uke Bosse. What is so special about this billboard?
  • Gender detecting billboard, ads play only for women
  1. Identify the logo.7
    Chipotle
  2. What is this word which has been named the children’s word of the year for 2015 by the Oxford University Press?
  • Hashtag
  1. Connect:

    Screen Shot 2015-10-07 at 5.32.33 PM

  • Allwyn (Pushpak Scooters, Shaktiman Trucks, JV with Seiko)

 

Questions contributed by Viraj Bake.

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Kolkata – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Kolkata – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Mjunction – Debasis Mukherjee and Abhishek Kar
  • RUNNER UP: Lafarge India – Aniruddha Sinha and Rishin Chatterjee

Regional Round Questions:

1. Identify the personality.

1

A. Mike Tyson (Iron Mike Productions)

2. Coined by the famous copywriter Vasant Kumar in the 1980s, the slogan for this brand was “Happy Days are Here Again”. It later changed to its most famous slogan. Identify the brand.

A. Thums Up (Taste the Thunder)

3. Connect:

Screen Shot 2015-10-07 at 3.41.55 PM

A. ASSOCHAM (initially founded as the Associated Chambers of Commerce and Industry of India and Ceylon)

4. Ciba AG licensed the process to manufacture this epoxy resin in the 1940s under a trademark which was later sold off to the Huntsman Corporation. __ __ __ __ __ __ __ __

A. Araldite

5. Identify the famous mascot he was associated it. [Oral hint: This is Ross Randolph Millhiser. He worked with Leo Burnett on an iconic campaign.]

2

A. Marlboro Man

6. Tata-owned flagship Taj Hotel has launched a new corner restaurant in Britain which is set to become the new favourite celebrity hangout. The new restaurant takes its name for its positioning at a quiet secluded corner of the Tata Group hotel.

A. Kona

7. The modern history of this term can be traced back to a 1666 event, the effects of which led to the issuing of it. Identify the event & term.

A. Great Fire of London, Insurance

8. Connect:

Screen Shot 2015-10-07 at 3.44.54 PM

A. Buckingham

9. A study sponsored by the ministry of heavy industries has recommended monetary incentives of Rs 25,000 for a car and Rs 10,000 for a two-wheeler to do what?

A. To encourage people to offer their vehicles as scrap

10. Why is the person in this ad?

3

A. Ringo Starr owns Apple Records, this is an ad for a Japanese Apple Juice Brand, Ringo is the Japanese word for Apple.

11. In the Tata Motors terminology/parlance what does WOW mean?

__ __ __ __ __ __ __ __       __ __     __ __ __

A. Warranty On Web

12. This financial formula, list of investors comes from/ (named after) the 8th century BC famous member of the royal house of Phrygia.

A. Midas

13. Identify the personality.

4 5

A. Annie Besant

14. Originally launched by W. D. & H. O. Wills in 1894, this brand became less popular when the health effects of tobacco became more widely known; few shops now sell them. It was the favourite of Begum Akhtar. Id the brand.

A. Capstan

15. The Jan Jagruti Abhiyaan safety awareness campaign is run by which Tata company?

__ __ __ __     __ __ __ __ __

A. Tata Power

16. Peter Longdon runs an [OI] Tata Steel was one of the first companies in the world to sign up for this program. The OI paradigm can be interpreted to go beyond just using external sources such as customers, rival companies, and academic institutions, and can be as much a change in the use, management, and employment of intellectual property as it is in the technical and research driven generation of intellectual property. What is OI?

A. Open Innovation

17. Connect:

Screen Shot 2015-10-07 at 3.48.22 PM

A. John Nash (Pictures in order: John Harsanyi, Reinhard Selten, Alicia Nash)

18. The Leader’s Way is a unique book born out of a decade of discussion between the author and international management consultant Laurens van den Muyzenberg. The book is about what the best business practices and Buddhist principles have in common, and the teachings Buddhism has to offer to Business Leaders. Who is the author?

A. Dalai Lama

19. This comes from the Latin word for “Paintbrush”. Its structure was determined by Dorothy Crowfoot Hodgkin in 1945 at Oxford. John Sheehan completed its first chemical synthesis in 1957 at MIT.

A. Penicillin

20. Give the term or the person. [Oral Hint: Launched in the early 1980s, these are the Vixen and Executive Computers, the sales of which declined due to particular event which led to the coining of the term.]68

A. Osborne Effect, Adam Osborne

21. Connect:

Screen Shot 2015-10-07 at 3.52.35 PM

A. 1947 (all of them established in the year 1947)

22. This company was founded by Travis Kalanick and Garrett Camp in 2009. Following a beta launch in the summer of 2010, its product was officially launched in San Francisco in 2011.

__ __ __ __

A. Uber

23. It was started as a one-off event to connected with the Festival of Britain by a dancehall and catering company called Mecca in 1951. What?

A. Miss World Contest

Questions contributed by Viraj Bake and Rabi Sankar Saha!

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Kolkata – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Kolkata – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER: Mjunction – Debasis Mukherjee and Abhishek Kar
  • RUNNER UP: Lafarge India – Aniruddha Sinha and Rishin Chatterjee

Preliminary Round Questions:

1. Identify this stock broker, post impressionist artist who returned to France in 1871.

6

A. Paul Gauguin

2. Fill in the blanks:

Claudia Schiffer: “In order to become a ______ _______one must be on all the covers all over the world at the same time so that people can recognise the girls”.

A. Supermodel or super model

3. Which former insurance broker, inventor published a “Pen Pamphlet” ad invented a machine with 5 pens to sign 5 cheques simultaneously?

A. Waterman

4. Identify the personality.

2

A. Hillary Clinton

5. Identify this lady who failed her Std. XI exams but went to establish a big cosmetics business, which was inspired by the Tahitian and Polynesian Spa rituals.

A. Anita Roddick

6. Identify this patent holder whose patent description filed in 1876 reads (The method of producing undulations in a continuous voltaic current by the vibration or mot-ion of bodies capable of inductive action, or by the vibration or motion of the conductingwim itself, in the neighborhood of such bodies, as set forth. )

A. Alexander Graham Bell

7. Kurkdjian, Cartier, Miller Harris, Roja Dove, Blaise Mautin and Atelier are the top rated perfumes in this category in 2009 Forbes list. Id the category.

A. Bespoke Perfumes

8. Identify the brand.

3

A. Carlsberg

9. What is the brand of Golf balls preferred by Auric Goldfinger in the 1964 film Goldfinger? This brand also manufactured tennis balls.

A. Slazenger

10. This was erected by Western Neon in 1959 in Clark County, Nevada. What? The answer is more than one word, rather a line.

A. Welcome to Fabulous Las Vegas sign

11. Naguib Mahfouz’s 1947 novel Midaq Alley is set in this famous market and tourist attraction in Egypt. Id the location.

A. Khan Al Khaleeli Market

12. Identify this daughter of a famous media personality of Kolkata. She was a publisher with Penguin RandomHouse.

4

A. Chiki Sarkar

13. William Stanley Jevons famously summarized this economic term in a couplet as

_____ is a matter of functions four,

A Medium, a Measure, a Standard, a Store

A. Money

14. The logo of this vodka brand featuring a wolf howling at a crescent moon represents the Persian name for the country, Virshan, meaning “land of the wolf”.

A. Eristoff

15. Beneath the foundation stone of this entity lies a document on which is written: “Si vis pacem, cole justitiam.” If you desire peace, cultivate justice. Identify this entity.

A. ILO

16. Identify this person.

5

A. MAM Ramaswamy

17. Identify this trading company which operated till 1979 and played a crucial role in increasing the world trade. Their motto reads: The Land Divided, The World United.

A.Panama Canal Company

18. _____   _____ bonds signify the most basic or standard version of a financial instrument which is also a default flavor of ice cream.

A. Plain Vanilla

19. This illustrious Indian is the author of AIDS Sutra. Not many know that this person was on the editorial board for the Encyclopedia Britannica between 2002 – 2006. Who is this Indian?

A. Amartya Sen

20. Identify the author.

7 8

A. Seth Klarman

Questions contributed by Viraj Bake and Rabi Sankar Saha.

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Ranchi – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Ranchi – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Rourkela Steel (SAIL)- SS Panda and Sampad Mishra
  • RUNNER UP: IIM Ranchi – Amarendu Nandy and Soumya Sarkar

Regional Round Questions:

1.Identify this Airlines from its old image.

british airways

Ans.British Airways

2. BG Honenfum was the editor. He first called Times of India ___ ___ ,due to its office being in that area

Ans.Old lady of Bori Bunder

3. Who is PUMA’s global brand ambassador for women’s training and serves as a Creative Director?

Ans. Rihanna

4. Question about  Rakesh Wadhawan Founder of Dewan Housing finance ltd.

5. Question about Carats.com

6. Identify.

biyani

Ans. Avni Biyani, Kishore Biyani’s daughter.

7. The foreign employees of an erstwhile company called a region in India as Haggistan, with reference to their favourite dish. Which region?

Ans. Munnar was called Haggistan by the employees of the Scottish company James Finlay which later become Tata Tea.

8. Connect question on Phoenix Corporation.

9. In 2015 Shanghai Auto Corporation, for the first time some practice was banned by the organizers. What ?

Ans.Scantily clad female models

10. Identify.

mrf

Ans. Founder of MRF, K.M. Mammen Mappillai.

11. In 1988 JRD Tata and noted nuclear scientist Raja Ramanna founded which institute?

Ans.National Institute of Advanced Studies

12. Logo of?

sun pharma                                                                          

Ans. Sun pharma

13. In 2014,the city authorities in a Canadian town made it compulsory to replace all door handles /knobs with levers.This trend has caught on and soon is becoming a law in many cities around the world. Why?

Ans. To help the physically handicapped move easily.

14. In 1954, TELCO (Tata Motors) had set up BHPC. If B is Bureau what does HPC stand for?

Ans. Hire, Rent & Purchase

15. Connect this person with an Indian group.

Ans.Piramal group

16. Identify the product.

skinn

Ans. Titan Skinn

17. This LSE graduate bought a plane from the national carrier of the country at only a few cents, formed an airlines and made profits. Who?

Ans.Tony Fernandes

 Questions contributed by S. S.Panda.

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Ranchi – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Ranchi – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER: Rourkela Steel (SAIL)- SS Panda and Sampad Mishra
  • RUNNER UP: IIM Ranchi – Amarendu Nandy and Soumya Sarkar

Preliminary Round Questions:

1. This company was founded by brothers James & William in late 19th century.The product was launched as “Diastoid”. But they did not trademark the name ‘malted milk’ in 1987. What is the name today?

Ans.Horlicks

2.It was started in 1968. This FMCG company from Kolkata was originally named Kemco Chemicals. One of the founders was Mr. RS Goenka. Which company?

Ans.Emami

3.Liam Fielden,Controller of Broadcasting  banned this musical instrument from All India Radio programmes in March 1940. Which instrument?

Ans.Harmonium.

4. With which famous Indian company would you associate M2M?

Ans.Raymond

5.Decrease in Hazel nut production in 2014 due to weather conditions in TuRkey led to high price rise of this product. Name the brand or company?

Ans.Nutella (Ferrero)

6.In which category the Dahi handi festival has been categorised by Maharashtra Government ? From next year, the Dahi handi festival will have to follow certain rules made by a team of experts due to this.

Ans.Adventure sports

7.Which city name comes below the Brand Amrutanjan?

Ans.Bombay

8.Samsung touch watches are given a special name. What is the 4 letter word?

Ans.Gear

9.Miguel Caballero, is a bulletproof clothing company based in Colombia, Mexico and Guatemala. It is mostly known for its fashion line of bulletproof clothing .  It is called the __ of Arms.

Ans.Armani

10. In 1940’s, an engineer of the Finnish broadcasting company YLE, Thor Damen, succeeded in recording a famous Orator of the time. This is the only known recording of this person speaking in an unofficial tone. Who ?

Ans.Adolf Hitler

11.Williamson Magor company took over the Alkaline business of a Company. Which company?

Ans.Union Carbide

12.”Present for over 100 years, the flavours don’t use any preservatives. It is a recipe also not a formula.”Which company has launched the products with this theme?

Ans.Paperboat

13. The new OMG Burger consists of an oven baked omelette with onions & bell peppers; filled with Molten cheddar cheese, jalapeños, paprika, chillies & topped with a crispy golden hash-brown – enclosed in a soft bun with spicy chilli mayo. Which company launched this in India?

Ans.KFC

14.Hotel Sakchi Vihar, Hotel Vibhuti Vihar, Madhuvan, Jungle Hut & Youth Hostel, Betla were started as a concept by this entity recently. Which entity?

Ans.Jharkhand Tourism  

15. Logo of?

download

Ans.Practo

16. FSSAI is a Government of India organisation in news. Expand it.

Ans. Food Safety and Standards Authority of India.

17. He is the CEO of AirAsia Berhad And founder of Tune Group Sdn Bhd. Who?

Ans. Tony Fernades  

18.Name the famous personality from the field of media, who has also launched U- Sports,U Education,U Digital ventures?

Ans.Ronnie Screwvala.

19. Which ‘Hindi sounding property search company’ is linked with Dhruv Agrawal?

Ans.Makaan.com

20. Liv 52 is a product from which company?

Ans.Himalaya Drug company

 

Questions contributed by S. S.Panda.

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Jamshedpur – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Jamshedpur – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Tata Motors – Ms. Loveleen Mishra & Bismoy Pati
  • RUNNER UP: Tata Steel – Sharath & Ms. Lekshmy

Regional Round Questions:

1. Joseph Gayetty, the name of the person,New York Daily Tribune the newspaper, February 1859, he advertised saying all people anxious to be spared from piles or cure from the disease should start using my invention. Name that invention.

q.1.

Ans. Toilet paper

 2. Which company’s employee are you if you are here?

q.2.

Ans. Walt Disney

3. Connect:

q.3.

 Ans. Pampers

[ 1. Old Procter & Gamble  logo 2. Babies movie by the brand 3. Old logo of Pampers 4. Victor Mills created the brand]

4. Identify the brand created by Joseph John Michael K created a very popular sanitaryware brand?

q.4.

Ans. Kohler

5. In 1966, Ralph Baer & team at defence contractor Sanders Associates developed prototypes & came up with what?

Ans. First television video game console.

6. Connect:

q.6.

Ans. Glaxo Smithkline

 [1. Henry Wellcome’s photo: was an American-British pharmaceutical entrepreneur. He founded the pharmaceutical company Burroughs Wellcome & Company with his colleague Silas Burroughs in 1880, which is one of the four large companies to eventually merge to form GlaxoSmithKline. 2. GSK concept ad 3. Smithkline Beecham’s old logo 4. In 1904 it began producing dried-milk baby food, first known as Defiance, then as
Glaxo,]

7. With which sport would you associate this name?

q.7.

Ans. Rugby- named after William Webb Ellis who founded Rugby.

 8. Name this Indian entity.

 q.8.

Ans. Tafe

9. Titan Eyeplus started its first international venture in which country?

Ans. Sri Lanka

 10. Identify this Greek god of transitions & speed. A Famous luxury brand is named after him.

q.10.

Ans. Hermes

11. Which travel company began as a division of Microsoft in 1996 has recently acquired Travelocity?

Ans. Expedia

 12. Which Indian owns Health City Cayman Islands in the Caribbean region?

Ans. Dr. Devi Shetty (of Narayana Health)

 13. Which Company is behind & TV?

Ans. Zee

 14. Prahaar is a ________ from Tata Motors?

Ans. Missile Carrier 

 15. This is Marquis de lessert enjoys light fresh taste of water from the spring from  M. Cachat’s Property which is the _________ les-Bains. He experiences the benifit of this magical water and his kidneys stone go away. Fill in the blank.

q.16.

Ans. Evian

16. With which electronics company would you associate this?

q.17.

Ans. Xiaomi

17. This gentleman created a well known bank in India. He is also well known in this city (Jamshedpur) . Its a rare photograph of a great Indian. Name him.

Ans. Sir M Visvesvaraya (created State Bank of Mysore)

 18. Chistophers Contigent was one of the first sports clubs (soccer) to tour India in 1922. Who gave Albert Christopher the idea to tour India?

q.18

Ans. Mahatma Gandhi

Questions contributed by Debasish Mandal of BHEL, Bhopal 

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Jamshedpur – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Jamshedpur – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER: Tata Motors – Ms. Loveleen Mishra and Bismoy Pati
  • RUNNER UP: Tata Steel – Sharath and Ms. Lekshmy

Preliminary Round Questions:

1. In 1792, Henry Walton Smith and his wife Anna established the business as a news vendor in Little Grosvenor Street, London selling newspaper and books. How do we know it better?

Ans. WH Smith

2. Logo of  which spark plug company?

_20151012_212147

Ans. Mico Bosch 

3. “Come oh come ye tea-thirsty restless ones- the kettle boils, bubbles and sings, musically.”Which eminent Indian endorsed Lipton tea in 1947 and was not paid for it?

Ans. Rabindra Nath Tagore

4. As it prepares a new regulatory framework for startups and alternative investments, regulator SEBI  set up an 18-member panel headed by whom to advise on policy matters? The Alternative Investment Policy Advisory Committee (AIPAC) includes representatives from the industry, private equity firms and start-up organisations, besides senior officials of Sebi, RBI and the Finance Ministry.
Ans. N R Murthy
5. Netdragon of China has set up a company to look like this. What has inspired it?
Inline image 2
Ans. Startrek US

6. Ferdinando Innocenti  gave the brand name of a line of motor scooters initially manufactured in Milan, Italy. What name?

Ans. Lambretta
7. Identify the logo.
Ans. Uber
8. Who is credited with 8 step process for leading change?
 Ans. John Cotter
9. Quote by Walter Chrysler
10. What 3 lettered word is now synonymous with heavy engineering equipment.
It is the world’s third-largest construction equipment manufacturer. Its headquarters is in n Rocester,Staffordshire?
Ans. JCB
11. Which company on June 20 announced it had reached an agreement to acquire AOL for $50 a share in a deal valued at about $4.4 billion? The telecommunications giant said at the time the acquisition would further its strategy to build out its LTE wireless video and streaming video strategy.
Ans. Verizon
12. The Powerwall is a rechargeable lithium-ion battery product manufactured by the company for home use. It stores electricity for domestic consumption, load shifting, and backup power. Which company?
Ans. Tesla
13. Headlines Today and TV today have merged and changed their names to what entity?
 Ans. India Today
14. Identify the personality.
 unnamed
Ans. Rudolf Diesel
15. Identify the logo.
unnamed (1)
 Ans. Bangalore International Airport
16. The giant pediment at the centre is crowned with the statue of Minerva. Named so after the vocation of clerks who would initially work in this building?
 Ans. Writers Building
 17. He co-authored the 1991 book “The Japan That Can Say No” with politician Shintaro Ishihara, where they criticized American business practices and encouraged Japanese to take a more independent role in business and foreign affairs. Which great inventor and buisness person?
 Ans. Akio Morita
 18.In April 13, 2015, the market value of X Holdings exceeded US$200 billion for the first time, hitting US$206 billion. On September 8, 2015,it became the largest Internet company in Asia by value after Alibaba Group Holding Limited suffered a major drop ($141 Billion over 10 months) in its share value. Name X.
 Ans. Tencent Holdings

Questions contributed by Sneha Ranjan

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Goa – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Goa – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Adicent Designs – Ashish and Shoaib Syed
  • RUNNER UP: Savoir Faire – Harshavardhan and Rajiv D’Silva

Regional Round Questions:

1. Identify.
Ans: Phee Teik Yeoh, CEO of Vistara

2. This product by RB was discovered by a scientist, known to produce “clear liquids”. What?

Ans: Clearasil

3. Connect.

Chevrolet

 

Ans. Chevloret

4. TCS is has tied with SAP HANA, which 2 word buzz word they are focussing on?

 

Ans. Big data

5. Connect question on Bogota and Cartegena coffee

 

6. Question on Leela group

7. He was a cricketer and trophy had FW as initials. Who?

 

Ans. F W Taylor

8. Who is the famous employee?

Ans. Sunny Leone

 

9. Which city is written below it?

Ans. San Francisco

 

10. 400 lights which project?

Ans.Hollywood Sign

 

11. Question on Veet Trivia

12. Identify.

Ans. BG Group

13.  Connect.

harman

Ans. Harman Kardon

14. Identify.

Ans. Tinder

15. Question on Milk Route

Questions contributed by Amey Parsekar

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Goa – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Goa – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER: Adicent Designs – Ashish and Shoaib Syed
  • RUNNER UP: Savoir Faire – Harshavardhan and Rajiv D’Silva

Preliminary Round Questions:

1. Gilbert manufactures what?
A. Rugby balls

 

2. Fedex acquired which Australian logistics company?

A. TNT

 

3. If Microsoft Internet Explorer is the old name, what’s the new name?

A. Edge

 

4. What ceremony marks the beginning of printing of the budget documents in India, each year?

A. Halwa Ceremony

5. Polaris is launching which 2 bikes, Roadmaster and_______?

A. Indian

 

6. Rupee bonds are called?

A. Masala bonds

 

7. Snapdeal acquired which payment company?

A. Freecharge

 

8. Featured in ads like mentos, apple, widely used image?

A. Einstein

 

9. Project Panther Bidco has a major investment in Aspire AB. Who is behind Project Panther Bidco?

A. Jay Z

 

10. Amiibo, which company apologized for not fulfilling the sales requests?

A. Nintendo

 

11. MRO in aircrafts stands for?

A. Maintenance Repair Overhaul

 

12. Image shown for Capsule Hotels in Japan.

 

13. Dave Goldberg died recently. Who is his wife?

A. Sheryl Sandberg

 

14. Bird shown, logo of which hotel?

accor_logo_3165

A. Accor

 

15. Names of founders given, which is the company?

A. EMC

 

16. 1984 what was invented by a company, image shown. Clue given:  closest to ink pens.

A. Gel Pens

 

17. Juniper, which drink?

A. Gin

 

18. The Lion Wakes, which bank?

A. HSBC

 

19. Company produces, ball bearins, tied up with some car company?

A. SKF

 

20. Which indian family has invested in Ziddu?


A. Bachchan

Questions contributed by Amey Parsekar!

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Guwahati – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Guwahati – Regional Round Questions

RESULTS: 

  • WINNER :
  • Jt. Director of Health Services (Govt. Of Assam) – Mridul. K and Abhijit Das
  • RUNNER UP :
  • Pioneers and Partners – Syed Burhanur Rahman and Shah Syed Samadur

Regional Round Questions:

Q.1. This was a very famous printer and it was among the first which was used by this famous lady. What printer was this which she actually helped to create ?

q.1.

Ans. Braille’s printer by Helen Keller

Q.2. In 1950, who was the exclusive designer of Marlene Dietrich’s dresses in the Alfred Hitchcock film Stage Fright?

Ans. Christian Dior

Q.3. Name the project.

 q.3.

Ans. Clean Ganga Project

[1. ‘Ganga Avataran’ painting by Raja Ravi Varma. 2. Ganges  is a nature documentary series by BBC for television on the natural history of the River Ganges.  3. Logo of Central Pollution Control Board (CPCB)]

Q.4. What is an aspirational treadmill?

Ans. Princeton psychologist and economics Nobelist Daniel Kahneman mentions the “aspirational treadmill”, the idea that we simply readjust our expectations upward once we have reached a certain level of success. This would help explain why people who have a lot of money, or have a lot of leisure time, do not say on surveys that they are much more satisfied than do people who have less.

Q.5. Identify him.

q.5.

Ans. Narasimhan Ram of ‘The Hindu’

Q.6. Which brand from Nahar Group’s flagship company, shares its name with an administrative area of the Prinicipality of Monaco?

Ans. Monte Carlo

Q.7. Tata Red, Tata Black, Tata Yellow, Tata Green, Tata Blue and Tata Pink are all brands from _________

Ans. Pigment

 Q.8. Connect.

q.8.

Ans. Coin toss

[1. TBWA/Chiat/Day logo:  Guy Day called Jay Chiat to discuss a merger with Jay Chiat & Associates. Day won a coin toss to see who would be the president of the new agency.

2. Wilbur looks on as Orville pilots the first powered flight : Both brothers were eager to pilot the first flight. A coin toss gave Wilbur the honour, but his attempt on December 14 failed. Orville was successful on the next attempt on December 17.

3. Hewlett and Packardtosseda coin to decide whether the company they founded would be called Hewlett-Packard or Packard-Hewlett.

4. In the climax ofSholay, Veeru and Jaidev decide their next strategy over their encounter with the villains by tossing a coin (they are in habit of deciding over the affairs between themselves this way). It is revealed at the end that the coin used by him is actually a trick coin that always come up heads.]

Q.9. What gets its name from the fact that it uses three electronic beams to produce a colour picture through a single gun, and then focusing them through one lens ?

Ans. Trinitron by Sony

Q.10. Name the author of the book.

q.10

Ans. John Kotter

Q.11. In 2014, the UK subsidiary of Tata Global Beverages has acquired a 100 percent stake in the equity capital of Earth Rules, Australia engaged in coffee business under the _______ brand.

Ans.  Map

Q.12. Fill up the blanks in this quote by Jay Levinson said this about someone: “Take Leo Burnett , David Ogilvy, Bill Bernbach and Mark Twain. Combine their brains and shave their heads. What’s left?

Ans: Seth Godin

Q.13. Identify the company.

 q.13.

Ans. Xiaomi (Lei Jun)

Q.14. Which individual was an exclusive customer of this piece of dental work that was created for him?

 q.14.

Ans.  Marlon Brando for the film ‘Godfather’.

[This dental plumper , designed by Dick Smith and New York dentist Henry Dwork was worn by Marlon Brando to create the effect of jowls for his role as Don Corleone in the 1972 film , ‘The Godfather’]

Q.15.This Tata vehicle is known colloquially as DIMO Batta in Sri Lanka. (4,3)

Ans. TATA  ACE

Q.16. Identify the logo.

q.16.

Ans. Hershey’s (Chocolate)

 Q.17. Connect.

q.17

Ans. Christian Dior

[1. Bernard Arnault  of LVMH 2.Harper’s Bazaar’s Mrs. Carmel Snow chatting with Coco Chanel : Her famous quote “(Of Christian Dior’s ‘New Look’) Clothes by a man who doesn’t know women, never had one, and dreams of being one! ” 3. Christian Dior]

Q.18. What idea of Scott Adam’s is attributed to the success and popularity of Dilbert comics?

Ans. Adams attributes his success to his idea of including his e-mail address in the panels, thus facilitating feedback from readers

Q.19. What is this?

q.19.

Ans. Yakhchal or ice chamber

[Yakhchāl (Persian yakh meaning “ice” and chāl meaning “pit”) is an ancient type of evaporative cooler. By 400 BC, Persian engineers had mastered the technique of storing ice in the middle of summer in the desert.]

Q.20. Name the style of this furniture? (Named after a middle age Empire / Dynasty)

q.20.

Ans. Ottoman

Q.21. Connect :

q.21.

Ans. Ajinomoto

Q.22. “ Keno” was the original name of this game and “Beano” was an early name. It was named named Beano because little red dried beans were used. These were used to cover the numbers. Native Amercians devised the team in the 1920s or 1930s. What are talking about?

Ans. Bingo

Q.23.These are toys which have been created by a company called Giant Microbes. It is to educate the world about what? (started in Africa)

q.23.

Ans. Ebola

Q.24. Tie Breaker question: The number was 80586. In US, the law says you cannot trademark a numeric hence a brand was created. What brand name was created which later had a series to 1,2,3 etc. came into existence in this world because of trademark restriction?

Ans. Intel

 Questions contributed by Debasish Mandal of BHEL Bhopal.