Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Guwahati – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Guwahati – Preliminary Round Questions

Preliminary Round Questions:

1. Which Indian Businessman was kidnapped in 1997 in Ahmedabad and was also trapped inside Taj Mahal hotel when it was attacked on Nov 26?

Ans: Gautam Adani
 2. Which country has the maximum number of LinkedIn users?
Ans: USA
 3. Which website for Online shopping means ‘searching for treasure’ in Chinese?
Ans: Taobao
 4. ‘The Course of my Life’ is the autobiography of which Indian who was closely related to RBI?
Ans: CD Deshmukh 
 5. What was launched in 1944 in the USA as a replacement brand by Wrigley due to rationing of gum-making ingredients in World War II?
Ans: Orbit
 6. Which watch brand was used for the first time in sports during the international ballooning for the Gordon Bennet Cup in 1909?
Ans: Omega
7. In Pakistan, which brand is so popular for decades that the generic word used for any detergent is the name of this brand?
Ans: Surf
 8. Which is the only card brand that is accepted at all Olympic venues?
Ans: VISA
 9. Who was the first Indian Prime Minister who signed on currency notes?
Ans: Manmohan Singh
 10. Who was the longest serving Finance Minster of India?
Ans: Morarji Desai
 11. Whom did Esquire Magazine in 1960 describe as “lean, relaxed outdoorsman, a cattle rancher, a Navy Officer, a flyer, whose tattooed wrist suggested a romantic past, a man who had once worked with his hands, who knew the score, who merited respect”?
Ans: Marlboro Man
 12. “It was 1983 and I was working with Indian Airlines when I happened to win a lottery to buy the first……..produced in India. Rajiv Gandhi, who was then a pilot with Indian Airlines, announced me the winner. I bought it as a gift for my wife Gulshanbeer Kaur”. What?
Ans: First Maruti car
13. ‘Urzza’ is an energy drink from which brand?
Ans: Bisleri
 14. Who, in 1943, co-founded Travancore Chemical and Manufacturing company along with Dr. Krishnamurthy?
Ans: Dr. CV Raman
 15. Who trademarked the phrase “India ka Tyohaar”?
Ans: IPL
16. “Sometimes there’s a bit of a pain in achieving more”, says this brand’s ATL campaign during Mumbai Marathon. Which brand?
Ans: Volini
17. Antonio Latini’s 1694 book of recipe ‘Lo scalco alla moderna’ had a handful of recipes using X and included the first published recipe for something using X. What?
Ans: Tomato
18. ‘Dil ki deal’ ad featuring Aamir Khan. Identify the company?
Ans: Snapdeal
19. The company was founded in Santiago de Cuba in 1862 and in 1910, became the nation’s first multinational company when it opened its operation in Spain?
Ans: Bacardi
20. Identification of logo of Google Maps.
Questions contributed by Kumar Shivam! He runs a Quiz Page in Facebook named Quizzing India (www.facebook.com/quizzingindia) and was the East Zone Champion and National Finalist of Tata Crucible Campus Quiz 2015.

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – North Zonal Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – North Zonal Round Questions

Results:

  • WINNER: Genpact – Rohan Khanna and Leo Thomas
  • RUNNER UP: RBS – Pankaj Jain and Abhinav Kishore

North Zonal Round Questions:

1. First established in 1901 by Grant Richards and purchased by the Oxford University Press in 1906, this imprint publishes primarily dramatic and classic literature for students and the general public to popularize literature . What offering from Oxford university press is being talked about?

vintage

Ans. Vintage world classics

2. It got its first big break at South by Southwest music festival of 2007. But its importance reached a pinnacle during “miracle on Hudson”,when US Airways Flight 1549made emergency landing on Hudson. Till February 2009, they had 900% growth but zero revenues. What?

Ans. Twitter

3. The establishment of CSIR labs in Jamshedpur in 1946 was generously supported by Tatas in terms of cash and land. What did these labs go on to become?

Ans. National Metallurgical Laboratory

4. Kishore Biyani led Future group acquired this company that owned brands like Kara Wet Wipes, Puretta. Which company?  (5 letter word)

Ans. Grasim

5. Connect.

rhino

Ans. All these brand have used rhinoceros in their brand identities some time in their journey

6. Started by these two brothers in Germany, famous in India since last 2 decades in terms of tractors first and now in other vehicles also..–give their surname?

eicher

Ans. Eicher

7.  Which entity from Sri Lanka that owns Watawala plantations is in news and why?

sri lankawp

Ans. Sunshine holding corporation, Tata Coffee has taken over Watawala plantation

8. French shoppers have become the first to experience a new LED lighting system that sends special offers and location data to their smartphones. This has been designed by Carrefour and which huge lighting company?

Ans. Phillips

9. Identify this person who is a figurehead and consumer rights activist in India?

bindu madhav joshi

Ans.Bindu Madhav Joshi

10. Queen Mary 2,Queen Victoria and Queen Elizabeth will perform a choreographed “river dance” as part of events to mark the 175th anniversary of this company’s first trans- Atlantic crossing. Which company?

cunard

Ans. Cunard

11. Connect to a person.

stepp

Ans. Sepp Blatter

12. In the end, credits of “Wreck-It-Ralph” (2012) the logo gets taken over by video game code. 2010’s “TRON: Legacy” replaced it with “The Grid,” where the programs reside in the film. What are talking about?

disney

Ans. Disney’s sleeping beauty castle logo at the end of the movies

13. What is Price Anchoring by J.C. Penney?

Ans. Price anchoring is putting price points like 499, 599 where customer feels he is saving something paying less than the 100 round figure. Customers will feel they’re getting a great value and you’ll generate higher sales.

14. Who is the author?

oprah

Ans.Oprah Winfrey

15. First major commercial vehicles to be designed at Tata motors pune premises were 1210 Semi forward Control cabs and the 1516 SFC can for Tata trucks. Which research centre created this?

Ans. Mercedes Research Centre

16. Connect.

Connect

Ans. Sultan of Brunei (Special Gurkha Cigars made for him, has largest fleet of Rolls Royce, Made his entire fortune doing busines with Shell, owns Dorchester Hotels of London)

17. Lewis Edison started Ideal pen company. How do we know it better today?

Ans. Waterman pens

18. Identify the lingerie brand which was launched in India recently. Apparently their advertising spend is pegged at $2 Million.

logo

Ans. Hunkemoller

19. Demi, Serieux and Formidable—with which traditional product in France would you associate them with ?

Ans. Size of beers in France

20. This executive with a background in managing Asia business of a huge American Music company bought an airline company from the government of the country for worth of 26 cents and a huge debt. He turned it around and is now regarded as giant in the sector. Who?

Ans. Tony Fernandes

21. This is the interior of Café Parisian where only a certain sect of VIPs were allowed. Where was it located?

cafe

Ans. Titanic

22. Daimler has partnered with which mobile phone chipmaker to come up with a clever idea of wirless charging? (Hint: 8 letter word)

Ans.Qualcomm

23. Eric Schmidt admitted that when somebody wore a particular dress to an awards show in 2000, so many people were searching for it online that Google decided to create a special application to search images also.Who wore it?

Ans. JLO’s green Versace dress

24. 2015 is the 100th anniversary of an iconic product that was originally produced in German green colour. It also came on time magazine cover.

Ans. Coke Hobble Skirt Bottle

25. Connect.

lala

Ans. Lala Lajpat Rai founded  them all

Questions contributed by Soubhagya Jena

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Delhi – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Delhi – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER:  RBS – Pankaj Jain and Abhinav Kishore
  • RUNNER UP: Hero Motocorp – Pankaj Jindal and Prashanth Potana

Regional Round Questions:

1. Speedo’s US Men’s collection – Competition Racing, Boat Tracks, Fashion is what?

lifeguards

Ans. Lifeguards

2. “Phubbing” -What does it mean?

Ans. Phone Snubbing

3. Connect question on Oberoi Hotel

4. Which company was founded in 2010, by Maheshwari & Amitava Saha? The products range from maternity wear to baby products.

Ans. First Cry

5. Identify this value investor. He is the author of the book- ‘Stocks to Riches’. He passed away recently.

parag parikh

Ans.Parag Parikh   

6. It is a JV between Tata Advanced Systems (TAS) and Lockheed Martin. Founded in 2010 to address homeland security needs. Which company?

Ans. Avani

7. Introduced in NYC, by a 2800 sq ft billboard and with sales over 120$ million. By end of 1994, brand entered into Fortune’s products of the year. Which brand?

Ans. Berlie  

8. Connect.

IMG_20151012_092836

Ans. Shalimar Paints    

9. Free desserts were offered by McDonalds, 20% voucher was given by Dominos, free checkup by Sankara Eye clinics- are all Freebies offered as incentive of doing what during Apr/May 2014?

Ans. Voted during Indian General elections.  

10.  World’s most famous drooping design was trademarked to design for this creation. Name it.

marshall

Ans. Concorde

11. It was developed as a Cyrus Mistry project. It is a Tata  concept car for Geneva Motor Show. What?

Ans. Hexa  

12. This test targeted to an audience unaware of existence of McDonalds/Burger King- and who had never eaten burger before. Name it.

Ans. Whopper Virgin Test

13. How was this countered in India?

amul

Ans. Amul Girl  

14. In HR recruitment circles, what is GAFA?

Ans. Google, Amazon, Facebook & Apple

15. Team from Manipal Institute of Technology and Tata Power unveiled a solar car prototype. It is being explored for commercial viability.

Ans. Serve   

16. He is the person behind which shoe brand? His name is  PV Gopalakrishnan.

shoe brand

Ans. Bachi Shoes

17. Connect.

IMG_20151012_095626[1]

 

Ans. Bottom of the Pyramid concepts

18. Question on Masuria (Mysore weavers)

19. Give the iconic phrase by Maurice Drake, an advertising executive.It is one of the most well known ad slogans written in a Victorian pub over two pints of beer. 3 word phrase.

Ans. Beans means Heinz  

20. Car interiors made of original items collected from the Maracana. What?

car

Ans. The grass from the stadium

21. Connect question on Auric Goldfinger

22. Oxford Dictionary Word of the Year 2014?

Ans. Vape

23. Nippon Airways endearing design?

IMG_20151012_092047

 Ans. R2D2 Star Wars Design.

Questions contributed by Shubhodeep Jash

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Delhi – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Delhi – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER:  RBS – Pankaj Jain and Abhinav Kishore
  • RUNNER UP: Hero Motocorp – Pankaj Jindal and Prashanth Potana

Preliminary Round Questions:

1. Yale Locks, patented by Linus Yale in 1861. This invention is synonymous with a particular community in the need of an infallible ‘magic’ lock. Which community?

Ans. Banks  

2.  K-Way, Jesus Jeans- are some of its sub brands, Holding Company- BasicNet & JJ Robison. Identity is somewhat controversial. What?

Ans. Kappa

3. Name this tourism company. The name is a German word for ‘brave’. It was started by Alfred in 1906.

Ans. Kuoni    

4. News of the Food pic- Appeared in NY Times 1944. Product popular in Southern Italy. Offered here in US for home consumption. What food?

download

Ans. Pizza

5. Which Indian company adopted villages in Varanasi and 25 master weavers designing of Banarasi drapes rich in color and texture?

Ans. Taj Hotels.

6. Which is Latin American country is the first to make growing, selling, consuming marijuana legal?

Ans. Uruguay

7. Which controversial financial sector instrument was regulated first by state of Travancore in 1914?

Ans. Chit Funds

8. Brooke Shields ad campaign – _______________ comes between me and my Calvins. Fill in the blank.

campaign

Ans. Nothing

9. Since 2005, which “Own” lady has been topping Forbes’ list of richest celebrities?

Ans. Oprah Winfrey

10. Name the computer brand whose name is derived from a genus of trees and shrubs- Maple? Name comes from Latin word for ‘sharp’?

Ans. Acer

11. Sita Air, Buddha Air, Garuda, Yeti Air, Shree Air are all carriers from which country?

Ans. Nepal

12. Which is the corporation?

home

Ans. Home Depot

13.Who is behind the charity called Swades Foundation?

Ans. Ronnie Screwvala    

 Q14. From which Shakespeare work is the line – ‘All that glitters is not gold’ found?

Ans. Merchant of Venice

Q15. Name this type of transportation whose name is derived from the Japanese word for ‘human powered vehicle’?

Ans. Rickshaw  

16. Identify whale associated with this design?

IMG_20151012_071954

Ans. Beluga

17. What GI is designed into process categories such as Jangla , Cutwork and Tissue, Tanchoi, etc?

Ans. Banarasi Sarees  

18. Which iconic brand  was founded in 1902 as Hendee Manufacturing Company by George Hendee to manufacture bicycles? Later bought over by Polaris.

Ans. Indian Motorcycles

19. Guillotine, Punch Cut, V Cut – are varieties of which implement? In India, they are manufactured by ITC.

Ans. Cigars

20.Identify the brand.

royal enfield

Ans. Royal Enfield

Questions contributed by Shubhodeep Jash. 

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Gurgaon – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Gurgaon – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Genpact- Rohan Khanna and Leo Thomas
  • RUNNER UP: Channel Play– Sreekanth and Amit Swaroop

Regional Round Questions:

Q1. Some of the world’s most expensive equipment comes from this sport. It involves getting in the face of the opponent. Which game?

q.1.

Ans. Lacrosse  

Q2. Bankers fly into a city, facilitate a deal and return home the very next day. How do we know this practice which is found in emerging economies?

Ans. Suitcase Banking

Q3 Connect.

IMG_20151012_020026

Ans. Lutyens, Delhi

Q4. A mixture of coal tar and iron works slag was used by Edgar Hooley as process combining materials to create something seen in the context of airports. What?

Ans. Tarmac

Q5.  Identify logo.

oxylane

Ans. Oxylane  

Q6. In 1920s, Tata Hydro offered to do this to sell electricity to mills. What?

Ans. Boilers

Q7. Identify.

Q.7.

Ans. Charles Francis Dolan of HBO

Q8. Connect.

 

IMG_20151012_021334

Ans. Delhi School of Economics    

Q9. Which Mahindra brand started out as 2 separate companies: Ha Dong-hwan Motor Workshop and Dongbang Motor Co? (Name means ‘double dragon’)

Ans. SsangYong Motors

Q10. A vehicle name derived from a word which means ‘very good’. It is a playing card which takes the highest billing in a card game?

Ans. Ace  

Q11. Established in the 1990s by the Treaty of Asuncion, it was later amended and updated in 1994 by the Treaty of Ouro Preto. It is a common market group.

Ans. Mercosur  

Q12. Identify.

q.12

Ans. Anand Halve of Chlorophyll

Q13. Expand JEMCO.

Ans. Jamshedpur Engineering & Machine Mfg Company

Q14. First wrist watch known as MMA or a museum watch, was designed by Nathan George Horwitt in 1947. How do we know it better?

Ans. Movado

Q15. Patent for this invention was issued in the 19th century to Sampson Mordan & John Isaac Hawkins. Known for the forever pointed version.

Ans. Sharp mechanical pencils    

 Q16. Connect.

IMG_20151012_063230

Ans. Nielsen Corporation  

Q17. Identify the premier brand.

IMG_20151009_215946

Ans. Bombay Brasserie

Q18. Cognac brand brought in by Jean Fillioux & his descendants, brass army logo since 1836?

Ans. Hennessy

Q19. Which lighting brand was designed by George Carwardine in the 1930s?

Ans. Anglepoise lamps

Q20.  Diego Rivera mural found where?

mural

Ans. Ford Plant

Q21. Connect.

IMG_20151012_065315

 

Ans. All products named after places   

Q22.  Found in 1930s. World’s first?

q.22.

Ans. Navigation system

Q23.  Patent Diagram For?

BAR CODE

Ans. Barcode  

Questions contributed by Subhodeep Jash

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Gurgaon – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Gurgaon – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER: Genpact- Rohan Khanna and Leo Thomas
  • RUNNER UP: Channel Play– Sreekanth and Amit Swaroop

Preliminary Round Questions:

Q1. Which Indian brand in 1989 tried to recreate GM’s ‘Heartbeat of America’ campaign from the 1980s?

Ans. Hamara Bajaj

Q2.  The first use of visualization idea originated in Douglas Copeland’s 1995 novel ‘Microserfs’. This has been popularized by Flickr. What are we talking about?

Ans. Tag Cloud

Q3. Who recently ventured into digital news domain by launching Quintillion Media, a pure play digital news company?

Ans.Raghav Bahl   

Q4. This is the world’s last ______________ processing facility.

kodak

Ans. Kodachrome/Kodak Films

Q5. While in prison in Hamirpur, for anti-State activities during WW-2, Surendra Mohan Bose was aware of the perilous working conditions of India soldiers, who didn’t have proper rainproof gear. Name the company he founded?

Ans.Duckback  

 Q6. Looking out of the window in Mayapur, a village near Calcutta, A.C. Bhaktivedanta Prabhupada saw a group of children fighting with street dogs over scraps of food. What was born as a result in 2000, as a mission to see no children is deprived of education because of hunger?

Ans. Akshaya Patra Foundation

Q7. Which corporate raider started out at Phillips Petroleum and founded Mesa Petroleum in 1956?

Ans. T Boone Pickens

Q8. This is Ajay Singh, Co-founder of SpiceJet. He created a slogan in 2014 which became the slogan of the year. What slogan?

 Abki baar modi sarkar                                                                                         

Ans. Ab Ki Baar, Modi Sarkar

Q9. Which LVMH owned whisky brand gets its name from the Gaelic word for ‘The Vale of Tranquillity’?

Ans. Glenmorangie   

Q10. Australia sent NASA a 400$ fine for littering due to an event that unfolded on 12th July 1979. What was NASA’s ‘crime’?

Ans. Skylab Crash

Q11. What item of daily dinner table use, was discovered by 19th century chemist Constantin Fahlberg?

Ans. Saccharin

Q12. The Gentleman in the Bombay Dyeing commercials has his uncle hogging the headlines now. Who is his famous uncle?

q.12.

Ans. Subhas Chandra Bose ( The gentleman in the picture is Ardhendu Bose)

Q13. Which company is DATA on the NYSE?

Ans. Tableau Software   

 Q14. Company founded by Mark Ain is into applications for workforce management, consulting, education, etc. The name of the company is derived from the Greek word for ‘time’.

Ans. Kronos

Q15. This Company recently announced that it would sell off its theatre- which had been a symbol of art and musicals. It is situated next to the company HQ in Wilmington, Delaware. The property is being acquired by The Grand Opera House Inc. Which company?

Ans. DuPont Theatre

Q16. Identify logo (associated with a tennis legend).

boris becker

Ans. Boris Becker

Q17. First product was designed specifically from Manila hemp dispensed from Kleenex like boxes. It was invented in 1857 by Joseph Gayetty who claimed these sheets prevented hemorrhoids. What was this product?

Ans. Toilet Paper

Q18. This originated on the Tripod.com webpage hosting site in the late 1990s. Ethan Zuckerman claims he developed this target ads analysing a user’s personal homepages. A ‘hated tool’ in an advertiser’s toolkit.

Ans. Pop Up Ads

Q19.Who’s been the long term sponsor of the ‘Book It!’ program since 1984, meant to encourage reading in American & Australian schools?

Ans.Pizza Hut

Q20. Identify the brand

 rothams[2]

Ans. Rothmans  

Questions contributed by Subhodeep Jash

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Chandigarh – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Chandigarh – Regional Round Questions

RESULTS:

WINNER: Indian Oil Corporation- Vipin Austin and Deepak Taneja

RUNNER UP: Infosys- Jagmit Singh and Jasmeet Singh 

Regional Round Questions:

1) Identify the logo.
TC 1
Ans. Masuri Cricket Helmets
2 Which Football Club recently bought US based data company StatDNA company is an expert in the field of sports data performance analysis?
Ans. Arsenal
3) Pink Revolution is associated with which product?
Ans. Beef
4) Which Indian personality appeared in this movie which won the 2010 Academy Award for Best Documentary Feature?
TC 1 Final
Ans. Raghuram Rajan 
5) Question on John Scully 
6) One of the most common places named as the origin of  X is the town of Mahón in Menorca, Spain, where it was then taken to France after victory over the British at the city’s port in 1756. According to this version, the sauce was originally known as salsa X  in Spanish and maonesa  in Catalan (as it is still known in Menorca), later becoming X as it was popularized by the French. What is I am talking about which mean “yolk of egg” in French ?
Ans. Mayonnaise
7) Diageo India’s renowned brand ______ has announced the launch of its new campaign ‘Be One in a 100′ for its gaming portal _____ . The campaign brings alive its brand philosophy  “Exhorting men to succeed by doing things differently” ? Id which brand ?
Ans. VAT 69 
8)  This is the logo of which financial Institution?
Ans. Lloyds Bank
9) Which Financial company has launched a ‘Do Right’ initiative – a campaign that urges parents to inculcate the ‘right’ values in children from a young age, reiterating its ‘We only do what’s right for you’  ?
Ans. Tata Capital 
10) Question on the Skateboard invented by James L. Plimopton.
11) Id the brand and name of character?

Ans. Voltas and Mr. Murthy

12) Connect .
 IMG_20151002_150558
Ans. Rasna
13) Urban Development Minister Venkaiah Naidu replied that the New Delhi Municipal Corporation employs “40 trained young men to do particular job,”. Govt came up with this idea after protests from animal rights activists and a court order ? Identify what is this particular job, they were hired for?
Ans. The men make screeching noises similar to those of black-faced langur monkeys, to frighten red-faced macaque monkeys.
14) This coffee brand was created by The Great Atlantic & Pacific Tea Company (now A&P) in 1859. Despite selling off the brand in 2003, A&P continues to sell this Coffee brand in its family of stores. Id which brand ?
Ans. Eight O’Clock Coffee
15) The term economic ______, coined and popularised by Warren Buffett, refers to a business ability to maintain competitive advantages over its competitors in order to protect its long-term profits and market share from competing firms. what is missing term  ?
Ans. Moat ( Economic Moat)
16) Question on Himachal Tourism 
17) Question on Plaster of Paris
18) Which hospitality chain was run by them ?
 Q18
Ans. Leela Group
19) Identify.
 

Ans. Seth Godin (“Poke the Box”)

Questions contributed by Hitesh Kamboj

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Chandigarh – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Chandigarh – Preliminary Round Questions

Preliminary Round Questions:

1) Indian Roots is an online shopping site owned by which media house?

Ans. NDTV 

2) Which Indian business house agreed to acquire the Total Super Store business from Jubilant Agri and Consumer Products Ltd.?

Ans. Birla

3) Who has partnered with her trainer Marco Borges to launch a new vegan meal delivery service?

Ans. Beyonce

4) Minneapolis native Leroy S. Buffington was awarded a patent in 1888 who is also considered as Father of X. What is the term coined for something created by him?

Q.4.

Ans. Skyscraper

5) Who is this MP who has an interest in companies like Final Cut and Curtain Call, a talent company?

Ans. Kirron Kher

6) Question on Butter Crisis in Norway. 

7) Tirumalai Krishnamacharya owns a famous trademark. Which one?

Q.7.
Ans. Yoga

8) Question on Catbert: Evil HR Director.

9) The Owl and the Lamp is an original icon. First appearing in 1864, the mighty owl was meant to represent wisdom – experience, judgment and knowledge. The lamp in its talons is a symbol of light and clearness of vision. Which famous adv agency having this trademark?

Ans. JWT

10) Philip Vaughan, a Welsh inventor and ironmaster who created the first design of this in Carmarthen in 1794. What is this tool usually used in the automobile and some other manufacturing industry? Name of the invention carries a word “Ball”.

Ans. Ball Bearing 

11) Logo of which sugar brand?

Q.11.

Ans. Balrampur

12) It is an American travel website company providing reviews of travel-related content. It was founded by Stephen Kaufer, Langley Steinert, and several others. Which company ?

Ans. Tripadvisor 

13) Which country ran a campaign, held under the slogan ‘Your Child in Gold,’ with the aim of spreading awareness to families about the need to adopt a healthy lifestyle? In which the top winners will be those who lose the most weight during the month-and-a-half long programme.  Registered participants have to lose a minimum of two kilograms to win gold, and will receive a gram of gold in return for every kilogram lost. Name the country?

Ans. Dubai

14) Friday Dressing is concept of which apparel brand?

Ans. Allen Solly

15) Identify the brand.

Q.15.

Ans. Huggies

16) Which airline was carved out of a defunct airline, Royal Airways, and given a completely different face in 2005? Tata was also having some stake in it once.

Ans. Air India

17) Graham Wulff  a chemist created what as a gift for his wife after his wife frustration with the thick, waxy beauty creams that came in shoe-polish tins. Id the brand ?

Ans. Olay

18) Identify.

Q.18.

Ans. Harsimrat Kaur, Food Processing Minister

19) Identify.

Q.19.

Ans. Vishal Sikka

 

Questions contributed by Hitesh Kamboj! 

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bhubaneswar – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bhubaneswar – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER:  XIMB – Subhasis Ray and MN Tripathi
  • RUNNER UP: Infosys – Saransh M and Subrato Mukherjee

 

Regional Round Questions:

Round 1:

Q1) This gentleman namely Johan _______ has a surname that is quite famous and associated with a moped company India. Which one?

1

Ans. Puch

Q2) What beer brand founded as the Osaka brwery in 1889 lterally means “morning sun” in Japanese?

Ans. Asahi beer

Q3) Connect:

Screen Shot 2015-09-27 at 11.55.30 pm

Ans. Carrera

Q4) Which famous 1987 movies has the tagline” A young and impatient stockbroker”?

Ans. Wall Street

Q5) Which famous name was inspired from the fact that the first store resembled the Boudoir (Bedroom) of a 19th century monarch who was a notorious prude?

Ans. Victoria’s Secret

Q6) Which popular term originated in the 1980s from accounting practices when retailers would traditionally operate at a financial loss for most of the year (January through November) and made their profit during the holiday season, beginning on the day after Thanksgiving?

Ans. Black Friday

Round 2:

Q1) The salesman once got into trouble when the pen he handed over to an insurance applicant gushed out ink. In 1883, at the age of 46, he came up with a pen applying the principles of capillary action?

Ans. Waterman

Q2) Connect:

Screen Shot 2015-09-27 at 11.57.22 pm

Ans. Somany Tiles

Q3) This company courted controversy from North Korea through the movie, “The Interview”, which had ‘touched a nerve’ within the North Korean government, as they are “notoriously paranoid about perceived threats to their safety.” The Korean Central News Agency (KCNA), the state news agency of North Korea, reported that their government promised “stern” and “merciless” retaliation if the film was released. The next month, North Korea’s United Nations ambassador Ja Song-nam condemned the film, describing its production and distribution as “an act of war” and because of Kim’s assassination in the film,”the most undisguised sponsoring of terrorism”. The Guardian described Song-nam’s comments as “perfect publicity for the movie”. Name the company.

Ans. Sony Pictures

Q3) Advertisement on Kimberley Clark. (Visual not found)

Q4) Which Tata company’s think tank, ‘Paradox Panel’, publishes the Millema Paradox Quarterly?

Ans. Titan

Q5) Whose joint-venture is this?

2

Ans. Volvo-Eicher Motors

Q6) Which famed investors in 1932 bequeathed his house and a $2 million endowment to the University of Rochester. He donated a large sum of money to the dental dispensaries across the city and left $200,000 for his beloved Elle?

Ans. George Eastman

Q7) Sirius Cybernatics Corporation produces various products like Nutrimatic Drink Dispenser, Kill-o-Zap Blaster Pistol, Crisis Inducer, Joo Janta 200 Super-Chromatic Peril Sensitive Sunglasses and Towels. Where would one regularly find this company?

Ans. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Q8) Who owns this company? (Clue: Extremely famous company)

3

Ans. Tata Group

Q9) Connect:

Screen Shot 2015-09-27 at 11.58.15 pm

Ans. Savile Row

Q10) What term derives itself from 15th century from the Netherlands, when workers would throw their sabots (wooden shoes) into the wooden gears of the textile looms to break the cogs, fearing the automated machines would render the human workers obsolete?

Ans. Sabotage

Q11) Kareena Kapoor endorses this brand with the line ‘Inside Walaah Snaan’. Which ones?

Ans. Tetley

Round 3:

Q1) In 1962 ,which brand became the first Swiss Watchmaker in space when John Glenn wore its stopwatch when he piloted the Mercury Atlas 6 space craft, which was the first US-manned space flight to the earth?

Ans. Tag Heuer

Q2) Connect:

Screen Shot 2015-09-27 at 11.59.05 pm

Ans. DD Kisan

Q3) Which prominent angel investor of Silicon Valley has invested in more than 100 startups including Flickr, Groupon, Zynga has done his Masters in Philosophy from Oxford University and had his own start-up Social.Net, a social media site that predated Facebook by years?

Ans. Reid Hofmann

Q4) Fill in the Blank (Name the American energy giant.).

Ans. Exxon Mobil

Q5) Kamala Khan is first of something. Identify why is she famous.

5

Ans. She is first the Islamic Superwoman from Marvel comics.

 

Questions contributed by Dr. Rashmi Ranjan Swain! 

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bhubaneshwar – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bhubaneshwar – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER:  XIMB – Subhasis Ray and MN Tripathi
  • RUNNER UP: Infosys – Saransh M and Subrato Mukherjee
 Preliminary Round Questions:

1) Name the internet company that launched the ‘Look Up’ campaign?

Ans. Housing.com

2) Which automobile brand derives its name from an animal whose scientific name is “Panthera onca”?

Ans. Jaguar

3) This company which is one of the largest players in the construction and infrastructure industry launched their brand Oris in the consumer electrical space in 2013. Which company?

Ans. L&T

4) Identify this person or which group he heads. (Hint: This person heads a footwear company)

Q.4.

Ans. Khadims

5) The company has launched a carpooling app called Ryde. Unlike some of its competition like Bla Bla cars and Tripda, Ryde offers both Intra-city and Inter-city rides. Which company?

Ans. Ibibo

6) Identify the organisation whose new re-branded logo this is?(Hint: aluminium).

Q.6.

Ans. NALCO 

7) This began as Shriram Fibres in 1970 when the parent company DCM decided to setup a separate entity to manufacture nylon type cord fibres?

Ans. SRF

8) Identify this person or which company he belonged to (Clue: Who went on to Pakistan and was part of a respectable company from India)?

Q.8.

Ans. Mahindra & Mahindra  

9) Aerospatiale and Aeritalia merged from two separate but similar regional aircraft into a single effort in 1981. What was formed?

Ans. ATR

10) Identify this businessman in India.

 Q.10.

Ans. Dilip Ray

11) Identify the person who is currently holding a portfolio in India Government.

Lt. Col. Rajyabardhan Rathore Being felicitated for winning the Padma shri awared by Dr. A. P. J. Abdual Kalam at a Investiture cermony at Rashtapati Bhvan in New Delhi on monday/ Tribune Photo/Mukesh Aggarwal

Ans. Rajyavardhan Rathore 

12)Whose new branding is this?

Q.12.

Ans. Air India

13) WROGN is a brand from which celebrity?

Ans. Virat Kohli

14) Which pharma company was named after the Saldhana Brothers?

Ans. Glenmark

15) David McConnell , a bookseller turned perfume entrepreneur on 1888 would offer women the opportunity to create and manage their own business through what taker became known as direct selling. Name the business he created?

Ans. Avon

16) Whose logo is this?

q.16.

Ans. National Egg Coordination Committee

17) Bhavish Aggarwal and Ankit Bhatia founded which radio cab service?

Ans. Ola Cab

18) This brand was launched in Thailand as a soap where King Ramanna V asked Unilever to supply his household with soap. Name the brand. (Clue: Name derives from valour or vigour).

Ans. Vim

19) It was patented in 1902 by Fredrick  William Lanchester and was used successfully on Lanchester cars. Italian company Brembo SPA is one of the largest manufacturers of which part?

Ans. Disc Brake

20) Identify the company whose new logo is this?

Q.20.

Ans. Foursquare

 

 Questions contributed by Dr. Rashmi Ranjan Swain.