Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Vizag – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Vizag – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Vizag Steel- Sabyasachi Pani and Santanu Dey
  • RUNNER UP: Vizag Steel- Rahul and AGK Murthy

 

Few Questions from the Regional Round:

1) WIT in NASDAQ stands for which company?

A. Wipro Information Technology

2) Tata Steel has launched which brand with a Steel door that has the looks of wood as part of its continuing efforts to provide individual home builders in semi-urban and rural markets with affordable steel solutions?

A. Pravesh Doors

3) Connect:

Screen Shot 2015-09-28 at 1.51.23 am

A. Eureka Forbes

4) Alterations to what has been done by FOX, Caltech, Go Navy, GO UCLA, Save the Peak, etc?

A. Hollywood Sign

5) Term coined to explain the apparently irrational feelings of some captives for their captors?

2

A. Stockholm Syndrome

6) What is this?

3

A. Airbus ‘Bicycle Seats’ Patent

7) Which Indian brand was the first to rope in cricketers as models?

A. Vimal

8) Logo of?

4

A. Air Vistara

9) He wanted to “look like a bulldog,” so he stuffed his cheeks with cotton wool for the audition. later, he wore a mouthpiece made by a dentist. This appliance is on display in the American Museum of the Moving Image in Queens, New York?

A. Marlon Brando for Don Corleone

 

Questions contributed by Nageshwar Rao!

 

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Vizag – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Vizag – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER: Vizag Steel- Sabyasachi Pani and Santanu Dey
  • RUNNER UP: Vizag Steel- Rahul and AGK Murthy

Preliminary Round Questions:

1) RSS stands for what in rubber trade?

Ans. Ribbed Smoke Sheets

2) Moms who push their child for academics and lead them to a financially secure but emotionally drained life. This term is mostly used in social media with animal behaviour and hunting nature?

Ans. Tiger Mom

3) Mamy Poko Pants, Sofy and Lifree are products of which Japanese company?

Ans. Unicharm

4) What pattern would you derive from this image?

1

Ans. Head and Shoulders

5) Which Indian company has the tagline “Builders to the Nation”?

Ans. Gammon

6) A Silicon Valley entrepreneur sued ____ founder and CEO Travis Almanack for $1 billion, accusing him of ripping off his car service idea?

Ans. Uber

7) Watch brand endorsed by Sharapova?

Ans. Tag Heuer

8) Identify the logo.

2

Ans. State Bank of India Logo

9) A new way of budgeting in which you have to factor in all costs for a given period?

Ans. Zero Based Budgeting

10) It was created by Rudy Perz, a copywriter at Leo Burnett while sitting in his kitchen in the spring of 1965. This mascot is like a clay action model and laughs when poked?

Ans.Pillsbury Doughboy

11) Logo of?

3

Ans. Abbott Logo

12) Hansie Cronje and Lance Klusener starred in which clothing company brand?

4

Ans. J Hampstead

13) Which Dutch company that produces navigation and mapping products was originally named Palmtop Software?

Ans. Tom-Tom

14) Chisel brand of gyms is started by which Indian cricketer?

Ans. Virat Kohli

15) Pulse XT female sports footwear from which brand?

Ans. Puma

16) Illuminati Films was started in 2009 by Dinesh Vijan along with which actor?

Ans.Saif Ali Khan

17) Kwid car is from which company?

Ans. Renault

18) Which bathroom brand is derived from two Japanese words forming its full name, Tōyō Tōki, meaning Oriental Ceramics?

Ans.Toto

19) Kitkat tied up with which other company to advertise _________ break in the UK?

Ans. You Tube

20)  Identify.

5

Ans. Shikha Sharma

 

Questions contributed by Nageshwar Rao!

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Schedule

Date

Day

City

8/27/2015

Thursday

Vizag

8/30/2015

Sunday

Coimbatore

9/3/2015

Thursday

Nagpur

9/5/2015

Saturday

Raipur

9/6/2015

Sunday

Hyderabad

9/9/2015

Wednesday

Jaipur

9/10/2015

Thursday

Indore

9/12/2015

Saturday

Navi Mumbai

9/13/2015

Sunday

Pune

9/18/2015

Friday

Ahmedabad

9/19/2015

Saturday

Lucknow

9/20/2015

Sunday

Chennai

9/23/2015

Wednesday

Bhubaneswar

9/25/2015

Friday

Chandigarh

9/26/2015

Saturday

Gurgaon

9/27/2015

Sunday

Delhi

9/28/2015

Monday

Guwahati

9/30/2015

Wednesday

Goa

10/2/2015

Friday

Jamshedpur

10/3/2015

Saturday

Ranchi

10/4/2015

Sunday

Kolkata

10/7/2015

Wednesday

Trivandrum

10/8/2015

Thursday

Kochi

10/10/2015

Saturday

Bangalore

10/11/2015

Sunday

Mumbai

10/25/2015

Sunday

National Finals

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Jaipur – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Jaipur – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER:
  • Taj Hotels – Shakti K and Pradeep Ludhani
  • RUNNER UP: 
  • Logisure – Ms. Jagrati and Avinash Maurya

Regional Round Questions:

1. What is this train is powered by to become a very special train in India ?

1

Ans. CNG

2. This style of management refers to keeping employees in the dark, restrict employee access to information and decisions. What?

Ans. Mushroom

3. Connect:

3

Ans. Perfetti Van Melle

[1. Izaak Van Melle: Founder of Van Melle 

2. Commercial of Centre Fresh (Indian tourist guide): One of the brands from the company.

3. Enric Bernat : Founder of Chupa Chups Candy which later merged to Perfetti Van Melle.

4. Salvadore Dali: The Chupa Chups logo was designed in 1969 by the artist.]

4. The first official HRD department in the Indian corporate sector was started in 1975 at ______ & _______ after recommendation by Uday Pareek and T.V Rao.

Ans. L & T

5. Identify the Company from its logo.

5

Ans. Seagate

6. Sunil Wadhwani and Ashok Trivedi founded Mastech in 1986. Following the 2001 market crash, it metamorphosed into _______, riding a different business model. The company got acquired recently. Fill in the blank.

Ans. I-Gate

7. Whose tagline is ‘Taste mein Twist’!?

Ans. Tata Salt

 8. Identify the suitings company.

8.

Ans.Siyaram’s

[1. Ramesh Poddar:  Chairman, Siyaram Silk Mills

2. Parineeta Chopra: brand ambassador of Siya ( women’s wear of Siyaram’s)

3. Little Champs: Children’s wear from Siyaram’s

4. Moretti: Suitings brand from Siyaram’s]

9. Queen Ann’s government introduced a tax on this when home owner’s during the 18th century started decoreting their rooms . The monarch levied between a penny and a shilling, the tax lasted for a while till 1836. What we are talking about?

Ans. Wallpaper tax

10. Identify the media house he founded or his name.

10

Ans. Aroon Purie is an Indian businessman who is the founder-publisher and editor-in-chief of India Today and the chief executive of the India Today Group.

11. This offering from Tanishq is feminine Russian and Ukrainian first name meaning ‘Life’. In Arabic it means ‘life’ as well. It’s a common word in all these languages. This is a four letter word. What is the offer from the Tata world?

Ans. Zoya

12. In 1983, R Prabhakar, started the first of it kind in Jayanagar, Bangalore. The model focused on tasty, quick and efficiently produced local food at an affordable prices. Volumes contributed to profits, not style, elan or exotica. What is this ‘format’?

Ans. Stand and eat of Darshini restaurants.

13. Identify this brand.

13

Ans. Rotomac

14. Google introduced this font recently as the default font for their e-books. It replaced Droid Serif. Name this font which borrowed this font from the world of literature.

Ans.  Literata

15.Quilon & Bombay Brasserie are types of what from the Taj Group?

Ans. Restaurant

16. Which Vijayawada based airline, promoted by the LEPL group, says “happy flying!”?

Ans. Air Costa

17. Connect:

17

Ans. Western Union

[1. “It matters” : Western Union Ads by Lonsdale Saatchi & Saatchi

2. Saharukh Khan: Brand Ambassador of the company

3. Earlier name of the company.

4. Logo of the company]

18. ‘Laughing Man’ is a charity coffee brand from which Hollywood star?

Ans. Hugh Jackman

19. This is a glucose-based ready to serve beverage, which provides instant energy to consumers, available in a unique cup format.

Ans. Tata Gluco

20. Its a photo uploading website which actually resulted in this new type of spices being discovered and the spices is nicknamed after the website.

20

Ans.  Flickr (it actually flickers light)

[A charismatic new species of green lacewing discovered in Malaysia (Neuroptera, Chrysopidae).]

21. Connect:

21

Ans. Colombia Sportswear

[1. Logo of Colombia Sportswear

2. Colombia Sportswear commercial: Six fishing guides set out to catch some of the most notoriously ill-tempered fish in the world. These experts descend upon the Indian Ocean to reel in triggerfish.

3. Columbia Sportswear Company’s Greater Rewards program works by giving you points for purchases. You get 10 points for every $1 spent at the store or online. After 1,000 points you receive a $5 gift certificate. You also get free shipping, special discounts, and insider news.

4.Gert Boyle : Chairman of the company]

22. Who wrote the lines for RBI’s “Paisa Bolta Hain” advertisement?

 Ans. Gulzar

 23. Teddy Travelogues is travel advice from kids. Which holiday group is introducing this in India?

23

Ans. Club Mahindra

 Questions contributed by Debasish Mandal of BHEL Bhopal.