Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Coimbatore – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Coimbatore – Preliminary Round Questions

RESULTS:

  • WINNER:Brookfields – Balasubramaniam and Ashwin
  • RUNNER UP: Chennai Silks – Arul Sarvanan and Yogesh Pai

Preliminary Round Questions:

1) Which comic character’s favorite food is “chocolate flavored sugar bombs”?

Ans. Calvin ( Calvin and Hobbes)

2) The first female chief executive of a FTSE 100 company, Marjorie Scardino, became head of publishing of which major publishing company?

Ans. Pearson

3)  Whose logo?

logo

Ans. MGM Grand

4) Question on first TV commercial in India.

5) In 2013, Vanheusen announced a contest to find India Top 10 Fashionable professional. Which social network did it partner?

Ans. LinkedIn

6) Which brand of manufacturing and exporting since 1958 did Abdul Rasheed find is the official clothing partner of Pakistan cricket?

Ans. CA Sports

7) Which major studio is now finding super heroes like this?

q.7.

Ans. Disney

8) The artist Francis Bacon is reputed to use which brand which means “force” or “vigor” in latin as a substitute for toothpaste?

Ans. Vim

9) Who once told “Harpers Bazaar” in 1923 that simplicity is the keynote of all true elegance?

Ans. Coco Chanel

10) Which is the only Indian state to sponsor a Durga Puja?

Ans. Tripura

11) Nita Ambani bought the Costliest sari. Which Retail major did this sari?

q.12

Ans. The Chennai Silks

12) Which game released in 1980 (on Fortune mags 50th anniversary) was American version of French game called Business. Each player ran one of Americas top corporation? (guessable)

Ans. Monopoly

13) Which Bharath Ratna’s recording label is “East meets West”?

Ans. Pandit Ravi Shankar

14) Question on Aviators.

15) Identify – recently became head of an Indian major oil company?

Q.16.

Ans. Nishi Vasudeva

16) In 1982, who bought the gay nightclub Heaven, located at Charing cross railway station?

Ans. Richard Branson

17) Question on VFR in Tourism.

18) Question on India’s first Diesel engine and first electric motor.

19) Who?

Q.20.

Ans. Valerie Wagoner

Questions Contributed by Anuradha Pai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *