Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Coimbatore – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Coimbatore – Regional Round Questions

RESULTS:

  • WINNER: Brookfields – Balasubramaniam and Ashwin
  • RUNNER UP: Chennai Silks – Arul Sarvanan and Yogesh Pai

Regional Round Questions:

1) Who was the owner of the pistols/gun that Vice president Alexander Hamilton and Aaron Burr used ? Hint: Famous Investor and Finance Man.

jp morgan

Ans. JP Morgan

2) Who wrote articles for National Geographic under the name H. A Largeham?

Ans. Alexander Graham Bell

3) Connect:

1

Ans. Wright Brothers [ 1) Bicycle company owned by them 2) Video: Bill Gates visit to their factory 3) Glen Martin (of Lockheed Martin), their Partner 4) Newspaper (West Side News) owned by them]

4) In 1904 Katie Frazer bought succulent Yang Tao to her home at Wanganui. Yang Tao became global in the 1960s, but the exporters failed to trademark the name. In 1980s,they renamed the local version as Zespri & trademarked it.What name that later became very popular did they fail to trademark in the 1970s?

Ans. Kiwi Fruit

5) Identify the company?

book

Ans. Tupperware

6) Softcard US mobile wallet platform was earlier known under a different brand name. They were forced to change due to a current affairs issue. What were they earlier known as?

Ans. ISIS

7) Titan has signed on which actor for brand: “Glare”?

Ans. Jacqueline Fernandez

8) Connect.

2

Ans. All names taken from Islands. [1) Bikini from Bikini Atoll Island 2) Video: Capri Pant from Capri Island of Italy 3) Madeira Wine from Madeira Island of Portugal 4) Thousand Island Dressing from Thousand Island (of US)]

9) Why was Singapore trader Shrikant Bhasi in entertainment news recently? Hint: Acquisition spree

Ans. He bought FUN Cinemas

10) Why did they have to change the logo?

crown

Ans. They moved to the Gulf and due to the cross on the crown

11) Paras 20:20:0:13 is a brand from this company?

Ans. Tata Chemicals

12) Identify the brand named after her?

Untitled

Ans. The car Premier “Padmini” was named after the queen of Chittor.

13) First one was installed by BBC in 1990. It placed a Hitachi KP-D8s camera. If one camera is not enough, two can be placed, one with a wide-angle lens and the other with a narrow-angle lens, giving the broadcaster four different views. What is being talked about?

Ans. Stump Camera

14) Harley Davison, Nike, Playboy, Apple are some of the brands in the Top 10 of a list which indicate unbiased loyalty by some customers. What list?

Ans. Tattoos

15) Connect.

3

Ans. The word “Millionaire”. [1) First in print in Vivian Grey, a novel of 1826 by Benjamin Disraeli 2) Video: The song “ Who wants to be millionaire” 3) The first American printed use of the word is thought to be in an obituary of New York tobacco manufacturer Pierre Lorillard II in 1843 4) First recorded in English (millionaire, as a French term) in a letter of Lord Byron of 1816.]

16) In 1980, Arun Shourie criticized Indira Gandhi by saying she shed tears for an event. What event?

Ans. Maruti – Maa Roti

17) According to Merriam Webster word this word means highly fashionable or luxurious. Which word?

Ans. Ritz

18) Author ?

logo new

Ans. Michael Lewis

19) Which Egypt born Zimbabwe cricketer is currently Comp Secretary of Tanami gold NL a Australian mining comp ?

Ans. John Traicos

20) Identify the company.

logo new

Ans. Kalashnikov 

21) Which Tata Company has acquired SSAB’s strip products service centres in Sweden & Finland as well as the remaining 50 percent stake in Norsk Stal Tynnplater AS?

Ans: Tata Steel

22) Ques: Tata Salt’s campaign ‘ Maine Desh Ka Namak Khaya Hai’, featured which boxer?

Ans: MC Mary Kom

 

Questions contributed by Anuradha Pai. Additions meticulously contributed by Debasish Mandal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *