Tata Crucible Corporate Quiz 2013 – Indore – Preliminary Round

Tata Crucible Corporate Quiz – 2013 Indore

RESULTS:

  • WINNER:

RS Power Solutions – Apoorv K and Ms.Ashwini Karandikar

  • RUNNER UP:

Shiksha Content – Ms.Shubhangi Vaidya and Ashish Vaidya

PRELIMINARY ROUND:

1)      In the name JC penny, what does JC stand for?

Ans. James Cash

2)      Skywards is the loyalty program of which airline?

Ans. Emirates

3)      Chicago based architecture firm Perkins & Will designed which famous building in Mumbai? It is described by some as an ostentatious display of wealth.

Ans. Antilla

4)      Horlicks ahar abhayan is a program that addresses the problem of malnutrition in children. Which Indian actress is its ambassador?

Ans. Vidya Balan

5)      Visual (Actual one used not known)- Advert for which device?

Ans. iPad mini

6)      Due to rising temperatures in Stockholm and the ban on wearing shorts, what did train drivers resort to?

Ans. Started wearing skirts

7)      Brand X was sold to  (NYSE: BG). In the 1930ss, the company Dada & Co. Insisted that the product X should reflect their name. X and Y?

Ans. Dalda, Bunge

8)      Manohar Pherwani headed an expert study group in 1991 which lead to the creation of what?

Ans. NSE

9)      Which brand recently created India’s first crowdsourced song, featuring Alia Bhatt?

Ans. Maybelline

10)    “The map and the territory”, is a book by which Former federal chief?

Untitled

Ans. Alan Greenspan

11)   James bond is seen enjoying a drink from which dutch company in Skyfall?

Ans. Heineken

12)   Which company has recently forayed into the deodorant spray market which the launch of “Couples” deo?

Ans. ITC

13)   American Businessman Harold Alfond, who founded the Dexter shoe company, is credited with creating which retail format?

Ans. Factory outlets

14)   What is the full form of CIPLA?

Ans. Chemical, Industrial & Pharmaceutical Laboratories

15)   Which Indian institution does he head?

1Untitled

Ans. SBI

16)   The last one to shut down will be park street in Kolkata. Id this RP Goenka owned brand.

Ans. Musicworld

17)   This term was coined in 2009 by Navi Radjou. The examples of these include the pepsi atom and the McAloo Tikkiburger. Which term?

Ans. Indovation

18)   Who hosts the TV show “Dimensions” on CNN IBN?

Ans. Vijay Amritraj

19)   Which bank in Europe first introduced bank notes?

Ans. Bank of Sweden

20)   Jan Koum and Brian Acton are associated with which famous mobile chat service?

Ans. Whatsapp

-Review by Pradyoth.

Pradyoth is a PGP student at IIM Indore Mumbai campus. He won the inaugural edition of TATA Crucible campus quiz at Navi Mumbai. He is also the founder and head of Quriosity, the quiz club of IIM Indore Mumbai campus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *