Tata Crucible Corporate Edition 2014 – Jamshedpur – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2014 – Jamshedpur– Regional Round Questions

Results:

  • WINNER:  Tata Steel – Ms.Sneha Ranjan and Srijan Das
  • RUNNER UP: Tata Motors – Dr. Amitabh Thakur and Mrs. Bhawna Thakur

Regional Round Questions:

1.What game, earlier known as Pachisi & played by Akbar was introduced in England & later patented?

Ans. Ludo

2. Which currency do we get from this coin?

q.2.

Ans. Dinar

3. What are Syngene & Clinigence subsidiaries of ?

Ans.BIOCON

 4. What in Portuguese Goa is Pensao de Shendy?

Ans. Tax Paid for permission to grow a beard or to shave.

 5. Connect:

q.5.

Ans. WeChat

 [1. Partners with ‘Once upon a time in Mumbai’ 2. Owned by Tencent 3. Lionel Messi is also the brand ambassador 4. Varun Dhawan is brand ambassador.]

 6. Which Belgian city is called the Diamond Capital of the world?

Ans. Antwerp

 7. What is special about cereal available for children which includes free toys in Canada?

 Ans. Makers of childrens breakfast cereal are granted tax exemption if their cereals contains free toys.

8. Identify the flower?

q.8.

Ans. Vicco Vajradanti

9. What is it?

q.9.

Ans. A website for would-be whistleblowers

 10. Which company launched a messaging app for iOS & Android called ‘Pocket Avatars’ which allows one to take your face & superimpose it onto a cartoon avatar?

Ans. Intel

 11. Connect:

q.11

Ans. Nikon

 [ 1. Nikon runs the Nikon Salon exhibition 2.Owned by Mitsubishi Group 3. Priyanka Chopra is the brand Ambassador 4. David Douglas Duncan popularised Nikon with his photos of Korean War

 12. Connect:

q.12.

Ans. Make my trip

 [ 1. Deep Kalra , the founder 2. Acquired Le Travenues Technology PvtLtd.  which owns ixigo.com 3. In-film branding in ‘Yeh Jawaani Hai Deewani’ 4.TV Commercial]

13. Which game was created by Keith Shepherd & Natalia Luckyanova of Imangi Studios?

Ans. Temple Run

14. Which company has invested in the ailing battery company Toshiba Anand ( Punjab Anand)?

Ans. ITC

 15. In which company did French based Groupe SEB, buy the remaining 45% stake which was founded by Harish Kumar?

Ans. Maharaja Whiteline

 16. Identify.

q.16.

Ans. Oswal Group

17. Which company began as Karnataka Consumer Products Ltd in 1962?

Ans. Kurl On 

18.Connect:

q.18.

Ans. Economic Times

[ 1. ‘Portfolio’ & ‘Vote on Account’ were offerings on their website. 2. ‘Half Knowledge campaign ‘ by ET. 3. Salomon Pink (after the colour of the fish) is the colour of the ET. ]

 

19. Identify this famous business person.

q.19

Ans. Gujjar Mal Modi of the Modi Group

20. In a series of which ads does actor Siddharth say , “Say it Sid”?

Ans. Frooti

21. MV Kamath authored the book ‘A Banking Odyssey- A Story of __________” (Fill in the blanks)

q.21.

Ans. Canara Bank

 22. What are ‘Plantation Trails’ by Tata Coffee?

Ans. Guesthouses for Holiday Packages

 Questions contributed by Debasish Mandal of BHEL, Bhopal  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *