Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bangalore – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bangalore – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER: IAME- Prasad Shetty and Sunil Rao
  • RUNNER UP: Oracle- Mitesh and Yaggi

Preliminary Round Questions:

1. Due to divorce, whose Nobel Prize money was deposited in a Swiss bank for his wife to draw on the interest for herself and capital for the sons? (Hint: Scientist)

Ans. Albert Einstein

2. What type of product was first manufactured by Coopers (Predecessor of Jockey)? Its factory name was Brief Style 1001.

Ans. Mens Wear

3. Fictional Soap Opera couple Luke Spencer and Laura Webber from General Hospital made the term famous in pop culture. What term?

Ans. Super Couple/ Power Couple

4. What is so special about these Kiyaa Dolls?

Ans. Indian dolls

5. Who is called “The conscience and Mother Teresa of Economics”?

Ans. Amartya Sen

6. Which filmmaker collaborated with software publishers Knowledge Adventure for a video game- Director’s Chair?

Ans. Steven Spielberg

7. The proposed name was “Pants & Discs”. How do we know this brand better? (Hint: 3 letters)

Ans. GAP

8. Bhel Bar is produced by which Bangalore based Entity?

BHEL

Ans. Maiyas

9. Which brand name can be derived from the anagram “Expands”? It was created by Matt Donkersloot and Taylor Lindsay?

Ans. Spandex

10. Modern version of which toy was created by Richard Knerr and Aurthur Melin? It is similar to the name of a Hawaiian dance.

Ans. Hula Hoop

11. Which tea brand holds the world’s oldest continually used logo?

Ans. Twinings

12. Identify this personality. Her name is ______ Weinman. ____ .com is a 1.5 Billion dollar entity.

Lyndaweinman.jpeg

Ans. Lynda.com

13. Large scale machines to manufacture a snack was invented in the nineteenth century by Charles Creator. Which popular snack?

Ans. Pop Corn

14. The logo of this entity was inspired by an inmate of London Zoo in 1961- the same year as this entity was started. Which entity?

Ans. WWF

15. In 2005, which cricketer signed a lucrative sponsorship deal with Asia Pacifc’s largest telephone audio production company “Messages on Hold”?

Ans. Sharne Warne

16. This is Neelam Joha, First Indian model of a brand associated with war. Which brand?

Ans. Burberry

17. Which philanthropic organisation along with Mira Nair produced the movie Blood Brothers?

Ans. Bill and Melinda Gates

18. Which airline was launched as a pilot project by Prafful Patel, the then Aviation Minister? This airline provides commercial sea plane services based out of Andaman and Nicobar Islands.

Ans. Jal Hans

19. Quote by Jack Welch- The Internet is the ________ of big business. He said in the context of how big the internet can grow.

Ans. Viagara

20. Crown Centre is an 85 acre campus in Kansas, owned by?

Ans. Hallmark

Questions contributed by Vaishnavi Rao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *