Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bhubaneshwar – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bhubaneshwar – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER:  XIMB – Subhasis Ray and MN Tripathi
  • RUNNER UP: Infosys – Saransh M and Subrato Mukherjee
 Preliminary Round Questions:

1) Name the internet company that launched the ‘Look Up’ campaign?

Ans. Housing.com

2) Which automobile brand derives its name from an animal whose scientific name is “Panthera onca”?

Ans. Jaguar

3) This company which is one of the largest players in the construction and infrastructure industry launched their brand Oris in the consumer electrical space in 2013. Which company?

Ans. L&T

4) Identify this person or which group he heads. (Hint: This person heads a footwear company)

Q.4.

Ans. Khadims

5) The company has launched a carpooling app called Ryde. Unlike some of its competition like Bla Bla cars and Tripda, Ryde offers both Intra-city and Inter-city rides. Which company?

Ans. Ibibo

6) Identify the organisation whose new re-branded logo this is?(Hint: aluminium).

Q.6.

Ans. NALCO 

7) This began as Shriram Fibres in 1970 when the parent company DCM decided to setup a separate entity to manufacture nylon type cord fibres?

Ans. SRF

8) Identify this person or which company he belonged to (Clue: Who went on to Pakistan and was part of a respectable company from India)?

Q.8.

Ans. Mahindra & Mahindra  

9) Aerospatiale and Aeritalia merged from two separate but similar regional aircraft into a single effort in 1981. What was formed?

Ans. ATR

10) Identify this businessman in India.

 Q.10.

Ans. Dilip Ray

11) Identify the person who is currently holding a portfolio in India Government.

Lt. Col. Rajyabardhan Rathore Being felicitated for winning the Padma shri awared by Dr. A. P. J. Abdual Kalam at a Investiture cermony at Rashtapati Bhvan in New Delhi on monday/ Tribune Photo/Mukesh Aggarwal

Ans. Rajyavardhan Rathore 

12)Whose new branding is this?

Q.12.

Ans. Air India

13) WROGN is a brand from which celebrity?

Ans. Virat Kohli

14) Which pharma company was named after the Saldhana Brothers?

Ans. Glenmark

15) David McConnell , a bookseller turned perfume entrepreneur on 1888 would offer women the opportunity to create and manage their own business through what taker became known as direct selling. Name the business he created?

Ans. Avon

16) Whose logo is this?

q.16.

Ans. National Egg Coordination Committee

17) Bhavish Aggarwal and Ankit Bhatia founded which radio cab service?

Ans. Ola Cab

18) This brand was launched in Thailand as a soap where King Ramanna V asked Unilever to supply his household with soap. Name the brand. (Clue: Name derives from valour or vigour).

Ans. Vim

19) It was patented in 1902 by Fredrick  William Lanchester and was used successfully on Lanchester cars. Italian company Brembo SPA is one of the largest manufacturers of which part?

Ans. Disc Brake

20) Identify the company whose new logo is this?

Q.20.

Ans. Foursquare

 

 Questions contributed by Dr. Rashmi Ranjan Swain.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *