Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bhubaneswar – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bhubaneswar – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER:  XIMB – Subhasis Ray and MN Tripathi
  • RUNNER UP: Infosys – Saransh M and Subrato Mukherjee

 

Regional Round Questions:

Round 1:

Q1) This gentleman namely Johan _______ has a surname that is quite famous and associated with a moped company India. Which one?

1

Ans. Puch

Q2) What beer brand founded as the Osaka brwery in 1889 lterally means “morning sun” in Japanese?

Ans. Asahi beer

Q3) Connect:

Screen Shot 2015-09-27 at 11.55.30 pm

Ans. Carrera

Q4) Which famous 1987 movies has the tagline” A young and impatient stockbroker”?

Ans. Wall Street

Q5) Which famous name was inspired from the fact that the first store resembled the Boudoir (Bedroom) of a 19th century monarch who was a notorious prude?

Ans. Victoria’s Secret

Q6) Which popular term originated in the 1980s from accounting practices when retailers would traditionally operate at a financial loss for most of the year (January through November) and made their profit during the holiday season, beginning on the day after Thanksgiving?

Ans. Black Friday

Round 2:

Q1) The salesman once got into trouble when the pen he handed over to an insurance applicant gushed out ink. In 1883, at the age of 46, he came up with a pen applying the principles of capillary action?

Ans. Waterman

Q2) Connect:

Screen Shot 2015-09-27 at 11.57.22 pm

Ans. Somany Tiles

Q3) This company courted controversy from North Korea through the movie, “The Interview”, which had ‘touched a nerve’ within the North Korean government, as they are “notoriously paranoid about perceived threats to their safety.” The Korean Central News Agency (KCNA), the state news agency of North Korea, reported that their government promised “stern” and “merciless” retaliation if the film was released. The next month, North Korea’s United Nations ambassador Ja Song-nam condemned the film, describing its production and distribution as “an act of war” and because of Kim’s assassination in the film,”the most undisguised sponsoring of terrorism”. The Guardian described Song-nam’s comments as “perfect publicity for the movie”. Name the company.

Ans. Sony Pictures

Q3) Advertisement on Kimberley Clark. (Visual not found)

Q4) Which Tata company’s think tank, ‘Paradox Panel’, publishes the Millema Paradox Quarterly?

Ans. Titan

Q5) Whose joint-venture is this?

2

Ans. Volvo-Eicher Motors

Q6) Which famed investors in 1932 bequeathed his house and a $2 million endowment to the University of Rochester. He donated a large sum of money to the dental dispensaries across the city and left $200,000 for his beloved Elle?

Ans. George Eastman

Q7) Sirius Cybernatics Corporation produces various products like Nutrimatic Drink Dispenser, Kill-o-Zap Blaster Pistol, Crisis Inducer, Joo Janta 200 Super-Chromatic Peril Sensitive Sunglasses and Towels. Where would one regularly find this company?

Ans. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Q8) Who owns this company? (Clue: Extremely famous company)

3

Ans. Tata Group

Q9) Connect:

Screen Shot 2015-09-27 at 11.58.15 pm

Ans. Savile Row

Q10) What term derives itself from 15th century from the Netherlands, when workers would throw their sabots (wooden shoes) into the wooden gears of the textile looms to break the cogs, fearing the automated machines would render the human workers obsolete?

Ans. Sabotage

Q11) Kareena Kapoor endorses this brand with the line ‘Inside Walaah Snaan’. Which ones?

Ans. Tetley

Round 3:

Q1) In 1962 ,which brand became the first Swiss Watchmaker in space when John Glenn wore its stopwatch when he piloted the Mercury Atlas 6 space craft, which was the first US-manned space flight to the earth?

Ans. Tag Heuer

Q2) Connect:

Screen Shot 2015-09-27 at 11.59.05 pm

Ans. DD Kisan

Q3) Which prominent angel investor of Silicon Valley has invested in more than 100 startups including Flickr, Groupon, Zynga has done his Masters in Philosophy from Oxford University and had his own start-up Social.Net, a social media site that predated Facebook by years?

Ans. Reid Hofmann

Q4) Fill in the Blank (Name the American energy giant.).

Ans. Exxon Mobil

Q5) Kamala Khan is first of something. Identify why is she famous.

5

Ans. She is first the Islamic Superwoman from Marvel comics.

 

Questions contributed by Dr. Rashmi Ranjan Swain! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *