Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Gurgaon – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Gurgaon – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Genpact- Rohan Khanna and Leo Thomas
  • RUNNER UP: Channel Play– Sreekanth and Amit Swaroop

Regional Round Questions:

Q1. Some of the world’s most expensive equipment comes from this sport. It involves getting in the face of the opponent. Which game?

q.1.

Ans. Lacrosse  

Q2. Bankers fly into a city, facilitate a deal and return home the very next day. How do we know this practice which is found in emerging economies?

Ans. Suitcase Banking

Q3 Connect.

IMG_20151012_020026

Ans. Lutyens, Delhi

Q4. A mixture of coal tar and iron works slag was used by Edgar Hooley as process combining materials to create something seen in the context of airports. What?

Ans. Tarmac

Q5.  Identify logo.

oxylane

Ans. Oxylane  

Q6. In 1920s, Tata Hydro offered to do this to sell electricity to mills. What?

Ans. Boilers

Q7. Identify.

Q.7.

Ans. Charles Francis Dolan of HBO

Q8. Connect.

 

IMG_20151012_021334

Ans. Delhi School of Economics    

Q9. Which Mahindra brand started out as 2 separate companies: Ha Dong-hwan Motor Workshop and Dongbang Motor Co? (Name means ‘double dragon’)

Ans. SsangYong Motors

Q10. A vehicle name derived from a word which means ‘very good’. It is a playing card which takes the highest billing in a card game?

Ans. Ace  

Q11. Established in the 1990s by the Treaty of Asuncion, it was later amended and updated in 1994 by the Treaty of Ouro Preto. It is a common market group.

Ans. Mercosur  

Q12. Identify.

q.12

Ans. Anand Halve of Chlorophyll

Q13. Expand JEMCO.

Ans. Jamshedpur Engineering & Machine Mfg Company

Q14. First wrist watch known as MMA or a museum watch, was designed by Nathan George Horwitt in 1947. How do we know it better?

Ans. Movado

Q15. Patent for this invention was issued in the 19th century to Sampson Mordan & John Isaac Hawkins. Known for the forever pointed version.

Ans. Sharp mechanical pencils    

 Q16. Connect.

IMG_20151012_063230

Ans. Nielsen Corporation  

Q17. Identify the premier brand.

IMG_20151009_215946

Ans. Bombay Brasserie

Q18. Cognac brand brought in by Jean Fillioux & his descendants, brass army logo since 1836?

Ans. Hennessy

Q19. Which lighting brand was designed by George Carwardine in the 1930s?

Ans. Anglepoise lamps

Q20.  Diego Rivera mural found where?

mural

Ans. Ford Plant

Q21. Connect.

IMG_20151012_065315

 

Ans. All products named after places   

Q22.  Found in 1930s. World’s first?

q.22.

Ans. Navigation system

Q23.  Patent Diagram For?

BAR CODE

Ans. Barcode  

Questions contributed by Subhodeep Jash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *