Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Jamshedpur – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Jamshedpur – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Tata Motors – Ms. Loveleen Mishra & Bismoy Pati
  • RUNNER UP: Tata Steel – Sharath & Ms. Lekshmy

Regional Round Questions:

1. Joseph Gayetty, the name of the person,New York Daily Tribune the newspaper, February 1859, he advertised saying all people anxious to be spared from piles or cure from the disease should start using my invention. Name that invention.

q.1.

Ans. Toilet paper

 2. Which company’s employee are you if you are here?

q.2.

Ans. Walt Disney

3. Connect:

q.3.

 Ans. Pampers

[ 1. Old Procter & Gamble  logo 2. Babies movie by the brand 3. Old logo of Pampers 4. Victor Mills created the brand]

4. Identify the brand created by Joseph John Michael K created a very popular sanitaryware brand?

q.4.

Ans. Kohler

5. In 1966, Ralph Baer & team at defence contractor Sanders Associates developed prototypes & came up with what?

Ans. First television video game console.

6. Connect:

q.6.

Ans. Glaxo Smithkline

 [1. Henry Wellcome’s photo: was an American-British pharmaceutical entrepreneur. He founded the pharmaceutical company Burroughs Wellcome & Company with his colleague Silas Burroughs in 1880, which is one of the four large companies to eventually merge to form GlaxoSmithKline. 2. GSK concept ad 3. Smithkline Beecham’s old logo 4. In 1904 it began producing dried-milk baby food, first known as Defiance, then as
Glaxo,]

7. With which sport would you associate this name?

q.7.

Ans. Rugby- named after William Webb Ellis who founded Rugby.

 8. Name this Indian entity.

 q.8.

Ans. Tafe

9. Titan Eyeplus started its first international venture in which country?

Ans. Sri Lanka

 10. Identify this Greek god of transitions & speed. A Famous luxury brand is named after him.

q.10.

Ans. Hermes

11. Which travel company began as a division of Microsoft in 1996 has recently acquired Travelocity?

Ans. Expedia

 12. Which Indian owns Health City Cayman Islands in the Caribbean region?

Ans. Dr. Devi Shetty (of Narayana Health)

 13. Which Company is behind & TV?

Ans. Zee

 14. Prahaar is a ________ from Tata Motors?

Ans. Missile Carrier 

 15. This is Marquis de lessert enjoys light fresh taste of water from the spring from  M. Cachat’s Property which is the _________ les-Bains. He experiences the benifit of this magical water and his kidneys stone go away. Fill in the blank.

q.16.

Ans. Evian

16. With which electronics company would you associate this?

q.17.

Ans. Xiaomi

17. This gentleman created a well known bank in India. He is also well known in this city (Jamshedpur) . Its a rare photograph of a great Indian. Name him.

Ans. Sir M Visvesvaraya (created State Bank of Mysore)

 18. Chistophers Contigent was one of the first sports clubs (soccer) to tour India in 1922. Who gave Albert Christopher the idea to tour India?

q.18

Ans. Mahatma Gandhi

Questions contributed by Debasish Mandal of BHEL, Bhopal 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *