Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Navi Mumbai – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Navi Mumbai – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER : Idea Forge Technology – Shubhankar Gokhle and Piyush D
  • RUNNER UP: Kotak Mahindra Bank – Ajitabh J and Samrat Mukherjee

Regional Questions:

1.What invention is credited to her?

1

Answer: Kevlar

2.Which group in 2007 announced its plan to purchase an Island called Sealand and become an Independent nation ?

Answer: Pirate Bay

3.Connect

2

Answer: Rupee

4.The origin of this can be traced back to an Italian monastery in 1792. As befits something made from a simple paste of sugar, almonds and free-range eg whites, they take their name from Italian word for ‘paste’.

Answer: Macarons

5. This is a book by?

5

Answer: Arun Firodia

6. Name the floriculture business set up by Tatas in 1990.

Answer: Oriental Floratech

7. Connect

7

Answer: Polio Vaccine

8.Oklahoma City, USA was the site for the world’s first such devices, where it was installed in July 1935. An invention of Gerald A Hale and Professor H .G Thuesen of Oklahoma State University, the first person to be arrested for an offence related to this was the Reverend C.H.North of the Thir Pentecostal Church of Oklahoma City in August 1935. What are we talking about?

Answer: Parking meter

9.The TATA brand has partnered with Sony Music Entertainment to reveal unique ‘My Land, My Msic’ collaboration to create a powerful celebration of music and cultural diversity across the Arab region.

Answer: Land Rover

10.Who gave the United nations a USD 8.5 million cheque to pay for the land site for its headquarters?

Answer: John.D.Rockefeller

11.It was invented by English engineer Richard Clyburn in 1842. Then known as an English key, the design was improved upon by Johan Petter Johansson and marketed by the Bacho company of Sweden in 1892. Which tool?

Answer: Adjustable spanner

12. The Tata Steel subsidiary was earlier known as Rawmet Ferrous Industries Pvt. Ltd?

Answer: T S Alloys Ltd.

13.This guy’s wife lent him Rs.50,000 to set up a garage in Andheri. He realized that business is what he wanted to do. In 1999, he started a garage named Elite class. He used to offer vehicles repair and annual maintenance services to customers. Name the businessman and his most popular business.

Answer: Meru cabs, Neeraj Gupta

14. Connect

14

Answer: Skybags

15.ATM outsourcing service provider, Tata Communications Payment Solutions, plans to provide value-added services to make WLAs more viable. Expand WLAs.

Answer: White Label Atms

16. Connect

16

Answer: Skechers

17.In 1918, Ford Edison, Burroghs and Firestone set off on a lengthy camping trip from Pennsylvania to Tennessee through the Great Smoky Mountains. What did they call themselves?

Answer: Vagabond,

18. What is Vaping?

Answer: An electronic cigarette is a battery-powered vaporizer which simulates the feeling of smoking, but without tobacco combustion. Their use is commonly called vaping.

19. Name the company this Gentleman founded.

12

Answer: Cadillac

20. What is Bill Gates doing?

20

Answer: Bill Gates is drinking water that was sewage 5 Minutes before converted through the steam engine-powered device called the Omniprocessor.

Questions contributed by Viraj Morabia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *