Tata Crucible Corporate Edition 2017 – Bangalore – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2017 – Bangalore – Preliminary Round Questions

Preliminary Round Questions:

Q.1. The ____ logo, which takes its form from rangoli art gracing frontyards in what seems like a distant past, was designed by Jayanth Jain and Mahendra Kumar, now part of a brand design studio called A Brand New Story. What are we talking about?

Ans. Bangalore Metro Logo

Q.2. OK Soda, is a brand by which company?

OK Coca Cola

Ans. Coca Cola

Q.3. Identify.

Bofors Scam Chitra Subramanium

Ans. Chitra Subramaniam

Q.4. Which company has patented the Fly Knit Bra?

Nike FlyKnit bra

Ans. Nike

Q.5. During the 1870s, a clerk from another company was appointed by James Gamble of P&G to solve a communications problem in his factory. He wanted to ship customer orders the same day he received them. This led to the invention of the teletype machine. Name the person who was hired.

Ans. Thomas Alva Edison

Q.6. From the world of London Cabs, what is LEVC?

LEVC London Electric Vehicle Company

Ans. London Electric Vehicle Company

Q.7. If +91 is the code for India. Then +871, +872, +873 are the codes for?

Ans. Maritime Ships

Q.8. The unobservable market force that helps the demand and supply of goods in a free market to reach equilibrium automatically is the ________. What is this Metaphor coined by Adam Smith.

Ans. Invisible Hand or Hand of God

Q.9. Which company offers positions like ‘Intergalactic Federation King Almighty and Commander of the Universe’, Jolly Good Fellow? Other interesting designations within the organisation include Dance Program Manager and Ergonomics Specialist.

Ans. Google

Q.10. Who does Bamboo ceiling refer to?

Ans. Asians

Q.11. What is the speciality of these spoons manufactured by a Hyderabad based company Bakeys?

Bakeys Edible Cutlery

Ans. Edible Spoons

Q.12. It is a company famous for its electronics and LED devices. It is based in Maharashtra and is run by Shree Sant Kripa Group of Companies. Which company is this?

Ans. Syska

Q.13. Question on Orville Gibson and patent on Mandolin 

Q.14. Question on Calibri font and Pakistan scandal

Q.15. The term  is believed to have been coined by the Greek physician Galen to refer to agents that benumb or deaden, causing loss of feeling or paralysis.  Galen listed mandrake root, altercus (eclata) seeds, and poppy juice (opium) as the chief examples. Which word?

Ans. Narcotic 

Q.16. Clutch Power test is associated with which childhood associated brand?

Ans. Lego

Q.17. Name this leading global information & measurement company, which provides market research, insights & data about what people watch, listen to & buy?

Nielsen Rating audience measurement

Ans. Nielsen 

Q.18. What is this painting titled “The Wagon of Fools’ associated with?

Tullip Mania

Ans. Tulip Mania

Q.19. Which outdoor recreational item was asked to be banned in Delhi by National Green Tribunal because it resulted in the death of 2 children?

Ans. Kite String

Q.20. With which cosmetics brand would you associate this?

Max Factor

Ans. Max Factor

Tata Crucible Corporate Edition 2016 – Schedule

Date Day City
8/5/2016 Friday Nagpur
8/6/2016 Saturday Raipur
8/7/2016 Sunday Indore
8/10/2016 Wednesday Ahmedabad
8/12/2016 Friday Goa
8/19/2016 Friday Lucknow
8/20/2016 Saturday Gurgaon
8/21/2016 Sunday Noida
8/22/2016 Monday Coimbatore
8/27/2016 Saturday Bhubaneswar
8/28/2016 Sunday Jamshedpur
8/29/2016 Monday Navi Mumbai
9/3/2016 Saturday Trivandrum
9/4/2016 Sunday Kochi
9/7/2016 Wednesday Chandigarh
9/8/2016 Thursday Jaipur
9/10/2016 Saturday Bangalore
9/11/2016 Sunday Pune
9/13/2016 Tuesday Vizag
9/15/2016 Thursday Hyderabad
9/17/2016 Saturday Delhi
9/18/2016 Sunday Mumbai
9/19/2016 Monday Guwahati
9/24/2016 Saturday Chennai
9/25/2016 Sunday Kolkata
10/2/2016 Sunday National Finals

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – National Finals Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – National Finals Questions

Results:

  • WINNER :  IAME – Prasad Shetty and Sunil Rao
  • RUNNER UP: Saregama – Avinash Mudaliar and Siddhartha Banerjee

National Finals Questions:

ROUND 1 – SPRINT ACROSS

1) It was built by Lund & Blockley in 1888. It is 10.5 meters in height, operates with an apparatus of six pulleys and steel cables and a large cylindrical weight of 175 kg and has to be wound twice a week. For 3 decades, BK Jadhav has been the man in charge of this savior of many people, who rely on this. What is being described here?

A. Large Clock in CST

2) Where would you find this structure?

1

A. Steinway & Sons Factory

3) The RGB value for which trademarked colour associated with a jewellery company is 10,186,181?

A. Tiffany

4) These are the only 2 novels written by which famous person in the world of business?

Screen Shot 2015-10-19 at 9.10.08 PM

A. Peter Drucker

5) Connect:

2

A. Jaguar

6) This giant Elephant greeted people who entered a tourist attraction in US from 1885-1896. Which place?

3

A. Coney Island – It was called Elephantine Colossus

ROUND 2 – LEAP OVER

1) The cloth has been developed by Heriot Watt University’s School of Textiles and Design in Edinburgh and Galashiels. The ‘Smart Fabric’ has been developed for this brand with the scent called Aqua Alba, designed to replicate this particular aroma, known as the nose of the liquid. Which brand?

A. Johnnie Walker

2) What has been recognized with the UNESCO Asia Pacific Award (Honorary Mention) for Cultural Heritage Restoration 2014? Its conservation architect Vikas Dilawari took 10 years to restore to its past glory?

A. Esplanade House – House of Jamsetji Nusserwanji Tata

3) What is being depicted in this Argentinean Bank Note?

4

A. Falkland Islands

4) Connect:

5

A. Lady Godiva

5) Connect:

6

A. Dishes named after these persons

6) What connects these two pictures?

Screen Shot 2015-10-19 at 9.11.37 PM

A. Charlie Hebdo – It was earlier called Hara-Kiri and Albert Uderzo cartoon in the back drop of Charlie Hebdo killings

7) Who bought out this nail polish?

7

A. Facebook – It is called Social Butterfly

8) Why did Taj Mahal Palace turn blue on Nov 14 – 16, 2013?

8

A. Taj Mahal Palace turning blue in honour of Sachin Tendulkar’s last test

9) Connect:

9

A. Russi Modi

10) It was originally called a paridhana. Sculptured reliefs dating from the 2nd BC show it as a garment worn by both genders. Derivatives of this garment are the panung of Thailand, the comboy of Sri Lanka. How do we know this garment today, in India?

A. Dhoti

11) Bad weather in China, India and Pakistan is increasing the price of producing money in US. US bills, cost 9.6 cent each to produce in 2010, a 50% jump since 2008. In 2008, it only cost 6.4 cents a note, a tiny bit more than it did in 2007, according to the US Bureau of Engraving and Printing. The Government Accountability Office recommended replacing the dollar bill with $1 coin, which could save the US $5.5 Billion over 30 years. What is the reason?

A. Reduction of Cotton

12) At the Reserve Bank of India when employees sign a warrant, what are they doing?

A. Warrant for destroying a Bank Note

ROUND 3 – FROM THE CORNER OFFICE

1) What is common to Shunga in Japan, Jeju-do in Korea, and Jin Ping Mei in China?

A. Erotic Arts

2) What is common to the telecom brand Vodafone, the peanut butter candy called Resse’s pieces (marketed by Hershey’s), and Argos, the famous British catalogue retailer?

A. ET

3) This drink is produced only in the Bolivian Andes Mountains. Like Darjeeling tea of India, it has been declared a trademarked ‘geographical indication’ by the Bolivian Government. It is distilled from white Muscat grapes, is a fiery spirit, and is wildly popular at weddings, religious holidays and national festivals. What drink are we referring to?

A. Singani 

ROUND 4 – DASH TO THE END

1) What is the significance of this image dating back to 1415?

10

A. The earliest existing Valentine’s Day card circa 1415

2) Connect:

11

A. Tata Steel

3) What connects these two people with the logo?

Screen Shot 2015-10-19 at 9.22.37 PM

A. WTC Twin towers named after David and Nelson Rockefeller

4) The Government of India in 2000 while reconstituting the RBI board, retained Mr Ratan Tata, Prof CNR Rao and Amrita Patel and bought in Mr Narayana Murthy and one more person. This person in question was brought in for his enormous understanding of India. Who?

A. Dr. Abdul Kalam

AUDIENCE QUESTIONS:

1) In the history of India, JN Tata wanted a grant, he was refused, he wanted to build IISC. What did JN Tata do?

A. Adopted IISC has a legal heir

2) Inspired by developments in southern India, Karnataka is planning to launch canteen brand on the lines of Amma Canteens in Tamil Nadu?

A. Anna Canteens

3) Became 1st to sell 10000 cycles from his outlet from the scheme he announced?

A. Replacement for lost ones if produced FIR

4) In recent days, authors returning Sahitya academy prizes. Sir Rabindranath Tagore returned his knighthood protesting something?

A. Jallianwala Bagh

5) Recent book by Ed Ceaser on Marathon, it made a specific point?

A. Can Marathon be completed in less than 2 hours?

 

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – West Zonal Round Questions

*Tata Crucible Corporate Edition 2015 – West Zonal Round Questions

Results:

  • WINNER: Saregama – Avinash Mudaliar and Siddhartha Banerjee
  • RUNNER UP: L&T – Ms. Tamanna and Nisarg

West Zonal Round Questions:

1. _____ & I- Raff Simons. Its Tagline is Irrestible.

Dior

Ans. Dior

 2. It was played by animal called Shepton Dash who was of the Old English sheep dog breed.Which famous character?

Ans. Dulux Dog

 3. Setup in 1981, ___ bank is the Japanese for bank of software. Name it.

Ans. SoftBank

 4. Ryan Cardell made use of virality to republish poems, write-ups etc printed in other forms of media which gave rise to a certain term. Which term?

Ans. Listicles

 5. Coined in the 1560s, pertaining to public revenue. It is theLatin word for state treasury and originates from “money bag,purse,basket and twig”. What term?

Ans. Fiscal

6. DK Jain from Amritsar,Punjab moved to New Delhi and set up a pen manufacturing factory. How do we know the company?

Ans. Luxor

 7. On 30th January,1948, Sri Lankan Radio stopped broadcasting for a whole day, for the only time in their history. Why?

Ans. In rembrance of Mahatma Gandhi

 8. Lifetime says it’s the first instance of marketing using audio sensory tech in the MTA subway. What is being advertised?

Ans. Secrets of Marilyn Monroe- the famous billowing skirt scene

 9. Identify.

jayalalitha

Ans. Jayalalitha

 10.  Identify.

yogi

Ans. Yogi Berra

11. Name it.

casblanca

Ans. Casablanca

12. Identify.

Daniel

Ans.Daniel Kahneman

13. Known as “Pill-Man”. Identify him.

pill man

Ans. Carl Djerassi, father of the birth control pill

 14. Identify. He is also known as “The Undercover Economist”.

tim

Ans. Tim Harford

 15. Connect.

IMG_20151023_191528

Ans. America’s Cup Hall of fame

16. Question on  Kannan Devan and  Tata Global Beverages

 17. In November 2014, this man insured something that put him among the A-listers. What?

tongue

Ans. He has insured his tongue as he is a top tea/coffee taster

 18. Connect.

JD F

Ans. Museum of Modern art                     

19. Identify this person associated with Performance enhancement”.

MG

Ans. Malcom Gladwell

20. Roy Export and Bubbles Inc helped which celebrity?

Charlie Chaplin

Ans. They helped Charlie Chaplin to shift

 21. Edward and Cecilia Atkins are a coupke. In 1982, she was warming bottled milk and her husband offered to help with the bottle and teat made by Cannon Rubber. Name this brand owned by Phillips.

Ans. Avent

22. Connect. Rajasthan, Goa, Dubai and Andhra Pradesh.

IMG_20151021_211311[1]

Ans. Location of BITS campuses- Pilani, Goa, Dubai and Hyderabad

 23. Prabuddha Bharati, an English daily is in publication since 1896. It featured a line by JRD Tata- “ The making of a prosperous nation depends upon the qualities of its youth”. Who started this newspaper?

 Ans. Swami Vivekanand

24. Connect question on Jagermeister

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Mumbai – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Mumbai – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: Saregama – Avinash Mudaliar and Siddhartha Banerjee
  • RUNNER UP: Tata Industries – Nikhil Sonde and Sharan Makhija

Regional Round Questions:

1. The original idea was by Phillip Davis of the Guardian who set it out as financial terms that make up a country. Stuart Clark gave these utopian countries a name. What?

Ans. The countries were named after the Times New Roman font

 2. Managerial style of making hasty decisions when a problem arises

Ken Blanchard’s 1985 book “Leadership and the 1 minute manager” :

“______ fly in, make a lot of noise, dump on everyone and fly out”

Ans. Seagulls

3. Connect.

Towers[1]

Ans. Rajabai Towers (Named after Premchand Roychand’s mother who needed a reminder to have lunch- TCS undertook renovation, Located at the Mumbai University HQ

 4. Which Brand’s name originates from “Faulkes De Breaute” and relates to a 13th century hall?

Ans. Vauxhall

5. What are these wide and flat cases called because of their shape?

pizza boxes

Ans. Pizza boxes

6. Which offering from Tata Motors has been called the “Baby jag”?

Ans. The Jaguar  XE

7. Which Tata company uses Media Ecosystem to distribute its video content?

Ans.Tata Communication

 8. Connect.

Jehangir

Ans. Jahangir Art Gallery

9. A particular aspect of Dilbert is a reference to a phallic symbol  few more details provided).

Ans. His tie is always pointing upwards

10. What is it?

smoking Jacket

Ans. Special Playboy which is safe for use in offices and does not contain nudes

11. This Portal will be owned and managed by Fiona Hypermarket. It is a subsidiary of Trent.

Ans. 24/7 Hypermarket

12. Memorial in Canada. What is it dedicated to?

Kanishka

Ans. Air India Kanishka

13. St George on a horseback, slaying a dragon and Pegasus are the only two alternatives to what famous object?

Ans. Spirit of Ecstasy on Rolls Royce

14. TCS’ own proprietary social platform. Name it.

Ans.Knome

 15. In the 1950s, KR Sundaram Iyer and his nephew K Eswaran started importing British motorcycles. What was this a start of?

Ans. Madras Motors

 16. Connect.

Peter

Ans. Peter’s Principle

17. BJP used local heroes to strengthen the Namo campaign. The advertising firm behind the campaign said:

“The BJP is known as a party with an urban base, so we used technology to market our ideas”.

Which famous project did they use for inspiration?

Ans. Project Shakti by ITC

18. Origin of the name

sine

Ans. Sine+ Alcohol = Without Alcohol

19. 7578 of these objects have been given out till date. Inspired by  the gold plated billing artworks in Colorado.In 1990, they were made out in the shape of twisted metal metal alloys. Its Working title- Eddie. What?

Ans. Grammy

20. Connect.

David Ogilvy

Ans. David Ogilvy

21. “The media company for the Social Age”- Jonah Peretti, 2006. Which company?

Ans. Buzzfeed

22.What is so special?

tray

Ans. McDonald’s takeout bag with a sliding tray

Questions contributed by Snehashis Panda.

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Mumbai – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Mumbai – Preliminary Round Questions

Results:

  • WINNER: Saregama – Avinash Mudaliar and Siddhartha Banerjee
  • RUNNER UP: Tata Industries – Nikhil Sonde and Sharan Makhija

Preliminary Round Questions:

1. According to an old English song, – “The Mountain Goats Love Love”, what did Sonny Liston rub into his gloves before a fight? (Clues: Animal on the logo, Huge Asian presence)

Ans. Tiger Balm

2. What logo was created by Rockwell Kent in the form of half cottage and half mansion?

Ans. Randomhouse

3. What name for one of the most watched events in the world, was coined in 1966 as a play on the term to describe a bouncy toy made by Norman Stingley?

Ans. Superbowl

4. Co-written by?

jc

Ans. Jimmy Choo

5. Which pioneering filmmaker is associated with Hindustan Cinema Films Co. ?

Ans. Dada Sahib Phalke

6. In 1939, which US president declared the Thursday before last in November as Thanksgiving to extend Christmas shopping season?

Ans. FDR

7. X were major biz houses in Canton with influence on trade and manufacturing. The Chinese word literally meant row or profession. X is the first word for an Asian city.

Ans. Hong Kong

8. Chuck Robbins. CEO of which networking giant?

jr

Ans. CISCO

9. When names like Aristocrat, which consumers found difficult to pronounce, and Blue Ribbon Burger were rejected,Esther Glickstein Rose,a 21 old secretary coined a specific term for a brand. Which term?

Ans.  Big MAC

10. Term coined by Michelle Ryan and Alex Haslam in the UK around 2004 to describe the apparent feeling of falling experienced by females in business.

Ans. Glass Cliff

11. James Ulmer,famous film critic and statistician,proposed the Ulmer scale which aims to quantify a stars value to film production. How do we better know it?

Ans. A list

12. John Sylvane and Peter Dragone founded this company famous for its Single cup serving machine. Name it.

coffee

Ans. Keurig

13. What name is derived from the Marwari word for a leaf wrapped in betel nuts, herbs and condiments?

Ans. Beedi

14. Which is the only non human account in the top 10 list of entities with Max Twitter followers?

Ans. YouTube

15. Which brand, in October 1976, led by Herbert sons and United Spirits introduced whisky in Tetra Pak?

Ans.  Bagpipers

16. How to write a memo .10 point process . Who was the author?

Q.16.

Ans. David Ogilvy

17. Nehru once said to JRD Tata “Never talk to me about the word _____, it is a dirty word “. FITB.

Ans. Profit

18. With the launch of Apple’s 2nd iPhone, came along the app store in 2008. With this iPhone soon became a digital________ ______ ______capable of turning into a gaming console, a guitar tuner and a video editor with a few apps for daily use. FITB

Ans. Swiss Army Knife

19. Word from a dialect in use in the province of Gascony in France where it was used to describe anything which brought luck to household.A French word means talisman, charm. Which word?

Ans. Mascot

20. Reference to which famous Twitter Account?

gse

Ans. Goldman Sachs elevator

Questions contributed by Snehashis Panda.

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – South Zonal Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – South Zonal Round Questions

Results:

  • WINNER: TCS-  Jayakanthan and Himadri
  • RUNNER UP: IAME- Prasad Shetty and Sunil Rao

South Zonal Round Questions:

1. Identify the logo.

Ans. Cinepolis

2. This erstwhile CEOs pop-culture profile was heightened when he was viewed as a role model by the fictional network executive Jack Donaghy on “30 Rock” , on which he made a cameo appearance. In an episode called “Future Husband” Jack Donaghy visits him to find out if this company is really being sold to “Kabletown”. He declares the harsh truth: The sale is inevitable. Who?

Ans. Jack Welch

3. In 1934, Lord Willingdon, the Viceroy cabled this to the GM of Tata Steel at Jamshedpur:  “TATAS HAVE DONE DONE SPLENDIDLY! -WILLINGDON”. What happened in Bihar?

Ans. Earthquake 

4. In the late 1940s, Bernard Silver and Norman JW began researching solutions to automatically read product information during grocery checkout after a request from the food chain, Food Fair. Silver and Woodland are attributed with patenting the first ever ______ symbology. What?

Ans. Bar code

5. Connect.

IMG_20151018_102053[1]

Ans. Wisden Almanack

6. What triggered the replacement of V12 Convertible with an armoured vehicle in 1939, as the US President’s car?

Ans. Pearl Harbour Attack

7. With which business group would you associate Ravi Prakash Khemka?

Ans. NEPC

8. Identify the logo.

Ans. GitHub

9. Designed by Ray and Keshavan and Brand Union, the identity is derived from a Yantra, an ancient symbol that depicts an unbounded universe in a perfect mathematical form. At its heart, it is an 8 pointed star derived from the compass which signals the brand’s commitment to expertise in everything that it does. What is described here?

Ans. Vistara logo

10. It was in 1856, a tannery unit was established on the basis of a vegetable- tanning technique- the name of which was made as a gratitude to the ____ who nurtured the technique in this part of the country and as well patronized the leather products as to be confirmed by the British ruled armed forces identify this technique from Trichy and neighboring areas. What is the technique?

Ans. East India Leather

11. Connect.

connect

Ans. Sprite

12. What are McMansions?

Ans. Mansions that lack distinguishing characteristics

13. Identify.

Ans. Sir David Brown

14. We know what is phishing. What is spear phishing?

Ans. It is an email that appears to be from an individual or business that you know. But it isn’t. It’s from the same criminal hackers who want your credit card and bank account numbers, passwords, and the financial information on your PC

15. Which what would you associate him with?

Ans. Balaji Wafers

16. The buzzword was coined by Joseph Schumpeter in his work entitled “Capitalism, Socialism And Democracy” to denote a process of industrial mutation incessantly revolutionizes economic structure from within, incessantly destroying the old one. What word?

Ans. Creative Destruction

17. IMG_20151018_100016

Ans. Twitter

18. Who is the gentleman with JRD Tata?

Ans. JD Rockefeller

19. Here is one of the most famous questions in modern management theory- “How likely is it that you would recommend our company for a friend or colleague?” Who is the author of this question?

Ans. Fred Reichheld

20. Which firm is common to the following people- Mark Carney, Mario Draghi and William Dudley?

Ans. Goldman Sachs

21. Swatch has recently launched a range of products called “Swatch 51”. Why the number 51?

Ans. 51 parts 

22. Her name is Rashmi Sinha. With which company would you associate her?

Ans. Slideshare

23. His first yacht was “Hyperion”, which he customized to especially be a computer on water. He also owns two other J-Class yachts: 136 feet Hanuman and 295 feet Athena. Who?

Ans. Jim Clark

24. In a discussion with Lord Curzon, Jamshetji Tata told Curzon that he had two sons and he would be adopting ______ as the third. Tata said he would modify his will and write a codicil. He eventually wrote the codicil in 1904. Who did he adopt as his third son?

Ans. IISc

25. Connect.

IMG_20151018_100036

Ans. Entities named after mountains, forests

Questions contributed by Vaishnavi Rao

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bangalore – Regional Round Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2015 – Bangalore – Regional Round Questions

Results:

  • WINNER: IAME- Prasad Shetty and Sunil Rao
  • RUNNER UP: Oracle- Mitesh and Yaggi

Regional Round Questions:

1. It is a form of casserole cookery found in France. What name did it inspire?

Ans. Marmite

2. This is a concept of a festival that would facilitate strong special bonds irrespective of race, socio-economic levels and ethnicity. What?

Ans. The practice of putting up Christmas Trees

3. Connect question on Koshys

4. Established in 1974, Andhra Pradesh Scooters (APSL) manufactured scooters and marketed them under 2 brand names- one is Vijay. Name the other brand?

Ans. Pushpak

5. Name it.

Ans. Jabong

6. This Tata company is the official communication partner of Formula 1. Which company?

Ans. Tata Communications

7. It happens usually in Mumbai, New Delhi, Bhopal. For example Davidoff’s Cool water is called Blue Water. What is being talked about?

Ans. Fake brands of Non Alcoholic Ether

8. Connect question on Pakistan Airlines

9. Delhi-based R K Handoo and Associates is the first firm that has opted for the ___ form of entity. The firm has four members– R K Handoo, Yogendra Handoo, Roohi Kohli and Sushma Handoo, in which Sushma is a non-practicing partner. What is so special about the form of this entity?

Ans. Limited Liability Partnership

10. Why is there a triangle in the logo?

Ans. It indicates progress, direction 

11. In 2010, Tata Global Beverages launched a jelly brand in the UK- Sukk. What was the company’s front name?

Ans. Clever Jelly

12. During World War II, What did Levi’s do when the Arcuate stitch was deemed by the US Government to be decorative stitch only?

Ans. Patch on Jeans

13. It is a trend catching up in Chinese and Japanese Malls. What?

download

Ans. Lounges for Men when their wives go for shopping

14. Which company acquired Hitech Drilling Services?

Ans. AOL

15.Question on Himotan Society.

16. What is Bruceploitation?

Ans. Use of Fake Bruce Lee in Lee Movies

17. This watch was auctioned recently. What is so special about this watch?

sothebys_to_auction_gold_rolex_t96mw

Ans. This is Dr. Rajendra Prasad’s Watch

18. Connect question on Campa Cola.

19. Extract from a 1967 article in Cosmopolitan, “Now have come the big, dazzling computers- and a whole new kind of work for women: _____. What is the profession?

Ans. Programmer

20. It is a 155 year old Tea estate in North Bengal. It produces the costliest tea of the world. What is it called?

Ans. Makaibari Tea

Questions contributed by Vaishnavi Rao